Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

BETTY FORD, 1918 - 2011: Ποιά ήταν η πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, που "έφυγε" προχθές; - Δείτε το βίντεο!


Όπως είναι γνωστό, πέθανε προχθές σε ηλικία 93 ετών η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπέτυ Φορντ, χήρα του 38ου αμερικανού προέδρου (1974 - 1977) Τζέραλντ, στο πλευρό του οποίου έζησε επί 58 έτη.


Η Φορντ, που είχε εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια μετά το θάνατο του συζύγου της, έφυγε πλήρης ημερών με την οικογένειά της στο πλευρό της, ως την τελευταία στιγμή.





"Η πρώην πρώτη κυρία του Έθνους μας υπερασπίστηκε με σθένος ζητήματα υγείας και δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα εξαίροντας τον αγώνα της Φορντ κατά του εθισμού, μέσω και του φερώνυμου ιδρύματος που δημιούργησε στην Καλιφόρνια.


"Η απώλειά της μου προκαλεί βαθιά λύπη", δήλωσε άλλη μία πρώην "πρώτη κυρία", η Νάνσυ Ρήγκαν, ενώ ο πρεσβύτερος Τζορτζ Μπους, στο δικό του συλληπητήριο μήνυμα, σημείωσε: "Κανείς δεν αντιμετώπισε τις δυσκολίες της ζωής με την ενάργεια και την εντιμότητα της Μπέτυ Φορντ. Το Betty Ford Center που έχει ήδη σώσει χιλιάδες ζωές θα παραμείνει παντοτινή κληρονομιά αγάπης και θαλπωρής".


Η Μπέτυ Φορντ, που κέρδισε μάχες με τον καρκίνο του στήθους και την εξάρτηση από ουσίες και αλκοόλ, αφιέρωσε τη ζωή της στην κινητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τα εν λόγω ζητήματα.
Γεννημένη Ελίζαμπεθ Ανν Μπλούμερ στο Σικάγο (1918), σπούδασε χορό στο Bennington College του Βερμόν, από όπου μετώκησε για δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη προκειμένου να δουλέψει ως μοντέλο και χορεύτρια.


Γνωρίστηκε με τον Τζέραλντ Φορντ το 1948, όταν εκείνος υπηρετούσε το αμερικανικό ναυτικό.