Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ: «Πολιορκούν» το κέντρο τα ταξί!


Πάντως, η Τροχαία έχει ήδη αποκλείσει την πρόσβαση στο Σύνταγμα, ενώ ένα ακόμα μπλόκο έχει στηθεί στην περιφερειακή του Υμηττού, για τους ιδιοκτήτες ταξί που κατευθύνονται στο κέντρο από την Αττική Οδό.

Το πρωί οι ιδιοκτήτες είχαν αποκλείσει το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ η προϊσταμένη της...
εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή για σχηματισμό δικογραφιών εις βάρος οδηγών ταξί που διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Οσον αφορά τα "μπλόκα", περίπου 2.000 ταξί ακινητοποιήθηκαν κατά μήκος της Αττικής Οδού από το Κορωπί προς το αεροδρόμιο αφήνοντας μόνο μία λωρίδα ανοιχτή, ενώ περισσότερα από 500 ταξί παρατάχθηκαν κατά μήκος της Ακτής Ποσειδώνος στο λιμάνι του Πειραιά.
Επίσης στην Ακτή Ξαβεριου, όπου δενουν τα κρουαζιεροπλοια, χιλιάδες επιβάτες δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στα πούλμαν για να επισκεφθούν τουριστικούς χώρους της Αθήνας.
Δεκάδες ταξιδιώτες αντιμετώπισαν προβλήματα τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στο να προσεγγίσουν στο αεροδρόμιο.
Δεκάδες ταξιδιώτες αντιμετώπισαν προβλήματα τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στο να προσεγγίσουν στο αεροδρόμιο.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε στην "Κοινωνία Ωρα Mega", ότι είναι μία πάρα πολύ κακή εξέλιξη αυτή και ένας λάθος τρόπος διαμαρτυρίας σε μία κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα.
«Πολιορκούν» το κέντρο τα ταξί
Οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, μη λαμβάνοντας υπόψη του το προεδρικό διάταγμα που προωθούσε ο προκάτοχός του στο υπουργείο, Δημήτρης Ρέππας και με το οποίο είχαν συμφωνήσει οι ιδιοκτήτες.
«Πολιορκούν» το κέντρο τα ταξί
Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Πορεία τα διόδια των Ν. Μαλγάρων και "απελευθέρωση" των διοδίων έκαναν ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους.
«Πολιορκούν» το κέντρο τα ταξί
Περίπου 1.350 ταξί συγκεντρώθηκαν στη λαχαναγορά γύρω στις εννιά το πρωί και λίγο μετά τις εννέα και μισή ξεκίνησαν για το σταθμό των Μαλγάρων, όπου παρατάχθηκαν δεξιά, αριστερά και στη μέση.
Οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες τους άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων, επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οδηγών. Όπως είπαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι θα ξεκινήσουν από τα Μάλγαρα για να κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητα τους μέσα στην πόλη και θα καταλήξουν στην περιοχή Βούλγαρη.
«Πολιορκούν» το κέντρο τα ταξί
Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. Στην Κατερίνη απέκλεισαν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στην Ημαθία τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Κινητοποιήσεις έγιναν και στις Σέρρες και στην Έδεσσα.
Δυτική Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.
«Πολιορκούν» το κέντρο τα ταξί
Ειδικότερα, ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Ηλεία έχουν αποκλείσει τις εισόδους, τόσο του νέου όσο και του παλιού λιμανιού της Πάτρας, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, όπου επιτρέπουν στα οχήματα την ελεύθερη διέλευση.
Επίσης, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία, αφού απέκλεισαν για λίγη ώρα τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου, μετέβησαν στα διόδια όπου, και εκεί, επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων.
Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων περίμεναν υπομονετικά στην Ακτή Ξαβερίου καθώς ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ είχαν παρατάξει τα οχήματα τους στο λιμάνι του Πειραιά
Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων περίμεναν υπομονετικά στην Ακτή Ξαβερίου καθώς ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ είχαν παρατάξει τα οχήματα τους στο λιμάνι του Πειραιά
ΤρίκαλαΠορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων έκαναν σήμερα με τα αυτοκίνητά τους δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, εξαιτίας της απόφασης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
ΚρήτηΧειρόφρενο στα οχήματα τους τράβηξαν σήμερα και οι οδηγοί ταξί και στα Χανιά, οι οποίοι συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ταξί στα Χανιά, Ηλία Καραπατάκη, "η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική", έχουν ακινητοποιηθεί από την απεργία 301 ταξί, 4 αυτοκίνητα εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες, ενώ κανονικά κυκλοφορεί το λευκό ταξί μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Στα ακινητοποιημένα ταξί των Χανίων υπάρχει αφίσα στην οποία αναφέρεται "ναι στην απελευθέρωση αλλά με ευρωπαϊκούς όρους", καθώς οι αυτοκινητιστές ζητούν να θεσπιστούν ευρωπαϊκά όπως υποστηρίζουν κριτήρια στην αδειοδότηση, δηλαδή ανά χίλιους κατοίκους ένα ταξί.
Στο Ηράκλειο, οι ταξιτζήδες έβαλαν φωτιά σε ένα παλιό ταξί στην πλατεία Ελευθερίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν από το πρωί πορεία διαμαρτυρίας από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έβαλαν φωτιά στο ταξί.
Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στην πλατεία παραμένουν συγκεντρωμένοι ταξιτζήδες, οι οποίοι αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
ΠελοπόννησοςΙδιοκτήτες ταξί από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Αργος, το Ναύπλιο και αγοραία από τους νομούς της Πελοποννήσου, έχουν σηκώσει τις μπάρες στον σταθμό διοδίων Νεστάνης, από τις 9.30 το πρωί, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα.

Πηγή: Ethnos.gr