Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Με συνοδεία 2.000 φρουρών έφτασε στα Κατεχόμενα - Δείτε το βίντεο!!


 
Με πολυμελή αντιπροσωπεία, ανάμεσα τους ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ο υπουργός, επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς,έφθασε στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.


Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ο... Ερντογάν συνοδεύεται από δύο χιλιάδες φρουρούς, ενώ ακροβολιστές έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία, με εντολή να καταπνίξουν κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του. 

Στη κατεχόμενη Λευκωσία σημειώθηκαν κάποια επεισόδια μεταξύ της «αστυνομίας» του παράνομου καθεστώτος και διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού κατά των τουρκοκυπρίων. 

Στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου είχαν ληφθεί, κατά την άφιξη του κ. Ερντογάν, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έτυχε υποδοχής από αρκετό κόσμο, στην πλειοψηφία εποίκους, που ανέμιζαν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. 

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε τις απαράδεκτες και αδιάλλακτες θέσεις, που διατύπωσε στη συνέντευξη του στην Τουρκία, πριν αναχωρήσει για τα κατεχόμενα, όπου αύριο θα παραστεί σε εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για «δύο ιδρυτικά κράτη, ελληνοκυπριακή διοίκηση και ανυπαρξία οποιουδήποτε κυπριακού κράτους».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η στάση των τουρκοκυπρίων στο δημοψήφισμα του 2004 δείχνει ότι είχαν δίκαιο, ενώ ανήγγειλε νέες επενδύσεις στο ψευδοκράτος, ώστε, κατά την έκφραση του, να γίνει πιο δυνατό. 

Επίσης, έκανε προκλητικά λόγο για «κατάντια των ελληνοκυπρίων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πάρουν ρεύμα από τη βόρεια Κύπρο».
 





Πηγή: NewPost.gr