Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Περίμενε 10 μέρες το C130… για να τη μεταφέρει στην Αθήνα !!!!


Σε κίνδυνο βρισκόταν επί 10 μέρες η ζωή 34χρονης εγκύου και του μωρού που κυοφορεί, εξαιτίας αιμορραγίας που αντιμετώπιζε διανύοντας τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της
Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου
, η 34χρονη θα έπρεπε να είχε διακομιστεί από την πρώτη μέρα της αιμορραγίας στην Αθήνα, αλλά η μεταφορά της έγινε μόλις την Παρασκευή επειδή δεν ήρθε νωρίτερα το
C130
για να την παραλάβει.

Η ίδια κατήγγειλε αυτή την καθυστέρηση, που θα ...
μπορούσε να είχε στοιχίσει ακόμη και τη ζωή του παιδιού της.
Η 34χρονη έχει ήδη ένα αγοράκι 8 ετών και τον επόμενο μήνα πρόκειται να φέρει στη ζωή το τέταρτο μέλος της οικογένειάς της, ένα κοριτσάκι.
Την Τετάρτη, 22 του μηνός, εισήχθη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με αιμορραγία και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η επιπλοκή αυτή στην εγκυμοσύνη της παρουσιάστηκε εξαιτίας της χαμηλής θέσης του πλακούντα.
Αυτό σημαίνει ότι η αιμορραγία μπορεί να συνεχιστεί ή να παρουσιαστεί κι άλλες φορές μέχρι να φθάσει στον τοκετό και γι’ αυτό απαιτείται πλήρης ακινησία και συνεχής ιατρική παρακολούθηση.
Επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της
Από το περασμένο Σάββατο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και η Διεύθυνση της Μαιευτικής Κλινικής ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και Νοσοκομείο της Αθήνας ότι κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά της στην Αθήνα.
Οι διαδικασίες κινήθηκαν από τη Δευτέρα, αλλά υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβολές στην άφιξη του C130 για την διακομιδή της 34χρονης σε Νοσοκομείο της πρωτεύουσας.
Όπως είπε η 34χρονη «βρίσκομαι σε ακινησία εδώ και 10 μέρες, ενώ νιώθω ότι το παιδί μου κινδυνεύει.
Στην αρχή μου είπαν ότι δεν ήταν επείγουσα η μεταφορά μου στην Αθήνα, αλλά το πρόβλημα της αιμορραγίας είναι σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Οι ίδιοι οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι είναι πολύ καλύτερο να μεταφερθώ στην Αθήνα έχοντας το παιδί στην κοιλιά μου και όχι αφού γεννηθεί με καισαρική, γιατί υπάρχει κίνδυνος να διακομιστεί διασωληνωμένο σε Νοσοκομείο της πρωτεύουσας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το
ΕΚΑΒ
ισχυρίζεται ότι περίμενε όλες αυτές τις μέρες την σταθεροποίηση της υγείας της εγκύου, ενώ ταυτόχρονα το μοναδικό αεροπλάνο που διαθέτει για την κάλυψη της περιοχής μας κλήθηκε να μεταφέρει άλλους ασθενείς από νησιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το απόγευμα της Παρασκευής το
C130
μετέφερε την 34χρονη στο Νοσοκομείο
“Αλεξάνδρα”
, όπου θα παραμείνει πιθανότατα μέχρι την γέννηση του παιδιού της.