Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε το «UFO του Orlando» - Δείτε το!

Το «UFO του Orlando» είναι ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου στο διαδίκτυο και δείχνει τη λήψη της προσγείωσης ενός Boeing 737-800 από ένα περαστικό.
 
Μέσα στο όλο σκηνικό διακρίνεται στο βάθος μια ξαφνική μεταβολή σε ένα σύννεφο και ένα μαύρο αντικείμενο να πετάγεται ξαφνικά και να απομακρύνεται με αστραπιαία ταχύτητα... Ο ίδιος ο χρήστης ισχυρίζεται πως τράβηξε το βίντεο την ώρα της απογείωσης του αεροσκάφους καθώς μέσα στο οποίο βρισκόταν η μητέρα και ήθελε προφανώς να απαθανατίσει τη στιγμή. 

Στην εισαγωγή όμως όχι ο ίδιος αλλά το κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο που φαίνεται πως το έχει ανεβάσει διευκρινίζει –εντελώς χωρίς λόγο - πως το βίντεο είναι μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς και πως ένα τηλεοπτικό δίκτυο που φέρεται να είναι και ο χρήστης δεν εγγυάται για την αυθεντικότητά του. 

Η τοποθέτηση της εισαγωγής είναι αυτή που κάνει αρκετούς σκεπτικούς όχι για τη μη αυθεντικότητα του βίντεο όπως συνήθως συμβαίνει αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Μήπως δηλαδή η εισαγωγή μπήκε ειδικά για το λεγόμενο «ξεκάρφωμα;»

Το συγκεκριμένο βίντεο πάντως έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο και υπάρχουν σχεδόν ισάριθμα βίντεο που δημιουργήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ – για πιο λόγο άραγε τέτοια πρεμούρα;- που ισχυρίζονται πως αποδεικνύουν ότι πρόκειται περί φάρσας.



Aυτό το άρθρο προέρχεται από το  worldjudge2012.blogspot.com: TO "UFO TOY ORLANDO" VIDEO