Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στα εργαστήρια φτιάχτηκε ο φονικός ιός E.coli!!

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», και ενώ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη μετάδοση του θανατηφόρου στελέχους του βακτηρίου E.coli, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι το επικίνδυνο στέλεχος Ο104 είναι προϊόν εργαστηρίου. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για μία συντονισμένη επίθεση των φαρμακευτικών εταιρειών παγκόσμια, ώστε να αυξήσουν την παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων με πρόφαση ότι θα ...
χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση του «φονικού» αυτού ιού Ε.coli

Στη νέα αποκάλυψη οδήγησαν τα αποτελέσματα από εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις ασθενών που νόσησαν από το συγκεκριμένο βακτήριο που κατέδειξαν ξεκάθαρα ότι ο θανατηφόρος ιός E.coli είναι βιολογικά κατασκευασμένος, ώστε να οδηγήσει σε μαζικό θάνατο όσους καταναλωτές προσβληθούν από αυτόν. 

Το μεταλλαγμένο στέλεχος 

Η παραλλαγή αυτή είναι μέλος της O104 στελέχους και τα O104 στελέχη δεν είναι σχεδόν ποτέ , ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. . Για να αποκτήσουν αυτή την αντίσταση, πρέπει να εκτίθενται κατ 'επανάληψη σε αντιβιοτικά, προκειμένου να υποστούν την « μετάλλαξη» που τους ωθεί προς την πλήρη ανοσία στα φάρμακα. 

Αυτό το βήμα έχει ήδη γίνει και, εάν κοιτάξει κανείς τη γενετική αποκωδικοποίηση αυτού του στελέχους που απειλεί τώρα τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ε.Ε., προκύπτει μία μεγάλη αλήθεια για το θέμα αυτό. 

Μετά την αποκωδικοποίηση της γενετικής σύνθεσης του O104 στελέχους, διαπιστώθηκε ότι είναι ανθεκτικός σε όλες τις ακόλουθες κατηγορίες και τους συνδυασμούς αντιβιοτικών, όπως: πενικιλίνες, τετρακυκλίνη και άλλες. 

Επιπλέον, το O104 στέλεχος έχει την ικανότητα να παράγει ειδικά ένζυμα που «γεννά» αυτό που θα ονομάζαμε «σούπερ βακτήριο», σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τα ερωτηματικά και η ανησυχία 
Μετά από τις παραπάνω αποκαλύψεις, όλοι ανησυχούν πολύ παραπάνω, με ένα βασικό ερώτημα να πλανάτε: Πώς, ακριβώς, δημιουργείται ένα βακτηριακό στέλεχος τόσο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά , σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες φαρμάκων διαθέτοντας, ταυτόχρονα, δύο θανατηφόρες γονιδιακές μεταλλάξεις με ESBL δυνατότητες ενζύμου; 

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό το θανατηφόρο στέλεχος Ε.coli δεν θα μπορούσε να υπάρχει από μόνο στο φυσικό περιβάλλον ή να δημιουργηθεί από αυτό. Αυτό, λοιπόν, οδηγεί στο συμπέρασμα τους ερευνητές ότι σίγουρα έχει κατασκευαστεί στα βιολογικά εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιρειών με σκοπό να διοχετευθεί στον τομέα της προμήθειας τροφίμων, ώστε να ελέγξει την αγορά των νοπών, κυρίως, λαχανικών, να απαγορεύσει τη καλλιέργεια τους και, ίσως, να οδηγήσει σε μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Πηγή: metrogreece.gr