Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΡΟΔΟΣ: Νεκρός από ηλεκτροπληξία τσιγγανος!

Ένας 27χρονος τσιγγάνος στην προσπάθεια κλοπής καλωδίων της ΔΕΗ έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία 

Συγκεκριμένα ομάδα από 5 άτομα μετέβησαν, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή πλησίον του φράγματος Κρητηνίας, με σκοπό την κλοπή καλωδίων φωτισμού από κολώνες της ΔΕΗ.

Η σκάλα του αλουμινίου όμως στην οποία ανέβηκε ο ...27χρονος για να κόψει τα ηλεκτροφόρα καλώδια ήλθε σε επαφή με αυτά με αποτέλεσμα να πληγεί θανάσια. Την ώρα εκείνη ένας εκ των δραστών, 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας (ΡΟΜΑ) κάτοικος Ρόδου, που κρατούσε τη σκάλα υπέστη ηλεκτροπληξία και τραυματίστηκε ελαφρά.
Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται: 

"Σήμερα (08-06-2011) και ώρα 00.45’  μεταφέρθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από ηλεκτροπληξία στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας, (α) 27χρονος ημεδαπός (ΡΟΜΑ) κάτοικος εν ζωή Ρόδου.
Όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση, ο ανωτέρω μαζί με (β) 35χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας (ΡΟΜΑ) κάτοικο Ρόδου, (γ) 31χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας κάτοικο Καμείρου Σκάλας Ρόδου και (δ) 28χρονη ημεδαπή κάτοικο Καμείρου Σκάλας Ρόδου, είχαν μεταβεί με ΙΧΦ αυτοκίνητο (κλούβα) ιδιοκτησίας (ε) 33χρονου ημεδαπού κατοίκου Ρόδου  το οποίο τους είχε παραχωρήσει χθες (07-06-2011), σε περιοχή πλησίον του φράγματος Κρητηνίας, με σκοπό την κλοπή καλωδίων φωτισμού από κολώνες της ΔΕΗ.
Οι (α) και (β) προσπάθησαν να τοποθετήσουν αλουμινένια σκάλα σε κολώνα της ΔΕΗ, πλην όμως αυτή ήρθε σε επαφή με καλώδιο φωτισμού, με αποτέλεσμα να υποστούν ηλεκτροπληξία και να τραυματισθεί θανάσιμα ο (α) και ελαφρά ο (β).
Οι (β), (γ), (δ) και (ε) συνελήφθησαν.
Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου"

Πηγή: newskosmos.com