Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σκυλίτσα από παράνομο εκτροφείο δίνει μάχη με τον καρκίνο των μαστών!

Σκυλίτσα από παράνομο εκτροφείο δίνει μάχη με τον καρκίνο των μαστών Μία 51χρονη φιλόζωη από το Windsor έχασε πριν 10 χρόνια τον σύζυγο και τον γιο της σε τροχαίο. Η μόνη της συντροφιά από τότε ήταν τα δύο τους σκυλιά, η Μόλι και η Μόνα. Η Μόνα όμως δίνει τη δική της μάχη ενάντια στον καρκίνο των μαστών, γιατί ναι υπάρχει και στα σκυλιά.

Ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στους πνεύμονες της Μόνας και παίρνει διπλή δόση φαρμάκων για να μην πονά.

Οι κτηνίατροι επισημαίνουν ότι ο καρκίνος είναι συνηθισμένος στα ζώα και όπως στους ανθρώπους μπορεί να εμφανίστεί γρήγορα και ξαφνικά. Άλλα ζώα έχουν όγκους που μεγαλώνουν πολύ αργά και μπορεί να ... πεθάνουν μετά από χρόνια αλλά μερικά ζώα περνάνε πολύ άσχημες καταστάσεις μέχρι που τελικά πεθαίνουν, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Η Μόνα υιοθετήθηκε από την κυρία αυτή πριν μερικά χρόνια. Ήταν μία σκυλίτσα που χρησιμοποιούνταν ως μηχανή αναπαραγωγής κουταβιών σε παράνομο εκτροφείο (puppy mill) καθώς είναι ράτσας πόιντερ. Η σκυλίτσα στειρώθηκε πολύ αργά στη ζωή της και αφού είχε ήδη γεννήσει πολλές φορές, κάτι που δεν μείωσε τις πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο όπως στα ζώα που στειρώνονται νωρίς, χωρίς να ζευγαρώσουν.

Η φιλόζωη ιδιοκτήτρια της Μόνα δηλώνει:

Προσπαθώ να την φροντίζω όσο μπορώ αλλά πονά...Στεναχωριέμαι γιατί ήταν στο puppy mill τόσο καιρό και με εμένα έζησε μόνο 2 χρόνια καλής ζωής και φροντίδας....Τώρα έχει καρκίνο στους μαστούς γιατί απλά ένας απάνθρωπος ήθελε να βγάζει χρήματα, χωρίς να τον νοιάζουν τα ζώα. Είναι πολύ σκληρό.


Πηγή: Adespoto.gr