Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Πραγματικότητα η ομάδα «ΔΙΑΣ» στο Πέραμα Μυλοποτάμου!


Πραγματικότητα είναι από την περασμένη εβδομάδα η ομάδα της δίκυκλης αστυνόμευσης στο Πέραμα Μυλοποτάμου.


Τους οκτώ συνολικά δικλυστές της ομάδας «ΔΙΑΣ», εγκατέστησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην έδρα του δήμου, ο ίδιος ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, ενώ το ...
 «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων τόσο ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Παραβολιδάκης και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Μανόλης Παραδουλάκης, όσο και ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Κόκκινος.


Η εξαγγελία για την ίδρυση της νέας -κατάλληλα- εξοπλισμένης μονάδας έγινε στις αρχές Απριλίου στο Ηράκλειο από τον Μανώλη Όθωνα και στόχο της είναι ν' αναβαθμίσει την εμφανή αστυνόμευση, καθώς και την ταχύτατη και αποτελεσματική επέμβαση των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή. 


Η ομάδα «ΔΙΑΣ» που αποτελείται από οκτώ συνολικά ένστολους, οι πέντε εκ των οποίων είναι Ρεθυμνιώτες και οι υπόλοιποι Βορειοελλαδίτες, θα συμβάλει επίσης στη διαρκή και εμφανή αστυνόμευση και της τουριστικής ζώνης μέχρι και το Πάνορμο, καλύπτοντας έτσι την περιοχή υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας.


Σχολιάζοντας μάλιστα ο κ. Όθωνας την ίδρυση της νέας ομάδας αστυνόμευσης τόνισε πως «από τώρα στην περιοχή ενισχύεται η εμφανής αστυνόμευση με ένα μοντέλο αστυνόμευσης πολύ επιτυχημένο και κοινωνικά καταξιωμένο όπου έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα και προσδοκούμε -και η τοπική κοινωνία μαζί με μας- ότι θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών από την παρουσία της νέας αυτής υπηρεσίας».


Στο μεταξύ, όπως επανέλαβε ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, πολύ σύντομα πραγματικότητα θα είναι στο νησί τόσο η νέα υπηρεσία της τροχαίας του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης και η ειδική κατασταλτική αντιτρομοκρατική μονάδα (δηλαδή, ΕΚΑΜ Κρήτης), όσο και το νέο τμήμα μεταγωγών δικαστηρίων Ηρακλείου Κρήτης.


«Για την τροχαία Β.Ο.Α.Κ. έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύστασης με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος από τον πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Το ίδιο ισχύει και για το τμήμα μεταγωγών Κρήτης και είμαστε στην ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας με την έγκριση του αρχηγού για την ίδρυση του κλιμακίου του ΕΚΑΜ Κρήτης.


Οι ανάγκες και τα προβλήματα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Κρήτης δεν τελειώνουν με την ίδρυση αυτών των υπηρεσιών και γι’ αυτό είμαστε σε συνεχή συνεργασία όχι μόνο με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Κρήτης και τους αστυνομικούς διευθυντές, αλλά και σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τους δήμους, οι οποίοι καλύτερα από όλους ξέρουν τις ανάγκες των περιοχών και μπορούν να βοηθήσουν σε έναν καλύτερο σχεδιασμό, ούτως ώστε παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρά την ελλιπή στελέχωση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες, να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα που οφείλουμε στους πολίτες», σχολίασε ο Μανόλης Όθωνας.


Πηγή: rethemnosnews.gr