Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ανησύχησαν οι κάτοικοι στον οικισμό Ειρήνη στα Ίσθμια χθες το πρωι από πυρκαγιά που έφτασε σε αυλές σπιτιών - Δείτε το βιντεο!

Λαχτάρησαν οι κάτοικοι του οικισμού Ειρήνη στα Ίσθμια λίγο πριν μετά τις 10 το πρωί όταν από σπίθα ηλεκτροκόλλησης  όπως πιθανολογείται ξέσπασε φωτιά που προς στιγμήν πήρε έκταση και λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή .

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής κατάφερε να περιορίσει την φωτιά και λίγο μετά τις 12.00 να την θέσει υπό έλεγχο .

 Με επίγειες δυνάμεις η πυροσβεστική αλλά και ... με την βοήθεια εθελοντών αλλά και του δήμου Λουτρακίου  η μάχη κερδήθηκε χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια . Όμως όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί . Δεν πρέπει να γίνονται εργασίες όταν η ένταση των ανέμων δεν συγχωρεί την παραμικρή αμέλεια γιατί δεν θα είναι πάντα  η τύχη με το μέρος μας .

Περίπου 7 στρέμματα ξερά χόρτα κάηκαν αλλά η ανησυχία που προκλήθηκε ήταν φυσιολογική καθώς οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους με απλούς κουβάδες , με λάστιχα με νερό . Το γεγονός ότι δίπλα ήταν και η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου καθώς είναι περίπου το 76 χιλιόμετρο  είχε ως αποτέλεσμα οι καπνοί να είναι ορατοί αλλά δεν χρειάστηκε να κλείσει ο δρόμος . Οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις με την προσπαθειά τους κατάφεραν να γλυτώσουν τους κατοίκους από τα χειρότερα .


του Κώστα Αντωνίου