Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: Χωρίς διακοπές ηλεκτροδότησης παρά την απεργία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ!


Για 4η μέρα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ. Παρά ταύτα δεν διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο νησί μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων.


Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Νίκο Μάνδυλα, συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία κρίνεται αρκετά ικανοποιητική, καθώς στον ...
τομέα των Τεχνικών συμμετέχουν σε ποσοστό 85% ενώ στο τμήμα της εμπορίας η συμμετοχή ανέρχεται στο 35%.


Μηδέν στο ταμείο της ΔΕΗ


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προς το παρών δεν έχουν σημειωθεί, εκτός από κάποιες μεμονωμένες βλάβες οι οποίες παρουσιάζονται και σε ημέρες εκτός απεργιών.


Παράλληλα, δεν πραγματοποιείται καμία συναλλαγή με το κοινό και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μάνδυλας «τέσσερις μέρες τώρα, η Κέρκυρα έχει μηδενικό στο ταμείο της ΔΕΗ».
Τέλος, ο κ. Μάνδυλας απάντησε στις καταγγελίες περί απαγόρευσης συναδέλφων να εργαστούν τονίζοντας πως το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη.


Να εξαιρεθεί η Κέρκυρα από τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης


Σύμφωνα με τον κ. Μάνδυλα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο νησί ζήτησαν την εξαίρεση του νησιού από τις προγραμματισμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και αυτό προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον ήδη προβληματικό τουρισμό.


«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε προς τον κόσμο είναι ότι το βασικό μας αίτημα δεν η διασφάλιση της θέσης μας και του μισθού μας.


 Γίνεται μια ληστεία απέναντι στο Ελληνικό κράτος καθώς, μια επιχείρηση η οποία στοιχίζει 32 εκ. ευρώ αυτήν την στιγμή με την πώληση του 17% της πωλείται προς 450 εκ. ευρώ.


Θα χαθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας της επιχείρησης, θα ακολουθήσει αύξηση των τιμολογίων και θα πληγεί βάναυσα ο καταναλωτής» σημείωσε ο κ. Μάνδυλας.


* Ο Θοδωρής Σταλίδης είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας "Άποψη".


Πηγή: corfupress.com