Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Ο καημός του πρώην δημάρχου Ανδρέα Καράβολα!


Ποιος Πατρινός, αν και με προσβάσεις στην ηγεσία αρκετών κυβερνήσεων, δεν θέλησε ποτέ (για ευνόητους για εκείνον λόγους) να «αποκαταστήσει» ούτε τα παιδιά του με αποτέλεσμα σήμερα να στερείται δύο από αυτά, αφού εργάζονται στο εξωτερικό; Ο Ανδρέας Καράβολας.


Και ποιος δεν αναγνωρίζει το ήθος του επί 16 χρόνια δημάρχου Πατρέων! Και αν κάποιοι προσπάθησαν κατά καιρούς να τον κατηγορήσουν, στην πράξη αποδεικνύεται πως όλα αυτά που είχαν προσπαθήσει να ...
του προσάψουν ήταν άθλιες και θλιβερές συκοφαντίες. Ποιος θα πίστευε, αλήθεια, πως από τα τρία παιδιά του πρώην δημάρχου, τα δύο δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας και πλέον εργάζονται σε χώρες της Ευρώπης.


Η μεγαλύτερη σε ηλικία κόρη του δημάρχου, η Κατερίνα, είναι παντρεμένη με Βέλγο υπήκοο και εργάζεται εδώ και χρόνια στις Βρυξέλλες (εκεί τον γνώρισε). 


Ο Γιώργος Καράβολας εργαζόταν στην «Intracom», δεν απεδέχθη αλλαγή στην εργασιακή του σύμβαση και αναγκάστηκε προ μερικών μηνών να παραιτηθεί από την εταιρεία. Με τα προσόντα που είχε και λόγω της κρίσης, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να βρει δουλειά στη χώρα μας (αν και έκανε προσπάθειες). Έστειλε το βιογραφικό του σε πολλές εταιρείες και στο εξωτερικό και τελικά προσελήφθη από μία Αυστριακή. Ίσως είναι από τα πρώτους επιστήμονες που χάνει η χώρα μας, λόγω της κρίσης (στον τομέα αυτό αναμένεται να αυξηθεί η «εξαγωγή» επιστημονικού προσωπικού που πλέον δεν θα μπορεί να «θρέψει» η Ελλάδα). Όσο για την μικρότερη κόρη του πρώην Δημάρχου; Η Βασιλική Καράβολα εργάζεται στο ΚΤΕΛ.


Δεν ήθελε να ακούσει... ούτε μία κουβέντα


Ο άνθρωπος που επί 16 χρόνια υπηρέτησε την πόλη, δεν θέλησε να του κάνουν το παραμικρό «ρουσφέτι» για τα παιδιά του. Με αποτέλεσμα σήμερα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Πόπη, να στερούνται δύο από αυτά. «Ο Ανδρέας γινόταν χαλί για όλο τον κόσμο, όμως, δεν ήθελε με τίποτα να του πουν το παραμικρό σε σχέση με την οικογένειά του. Δεν ήθελε να βρεθεί κάποιος κακοήθης και να του πει... διόρισε την κόρη σου», δήλωσε στον «Κόσμο» άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος. 


Ανεξάρτητα από το ήθος του, ο Ανδρέας Καράβολας ως πατέρας, έχει ένα μεγάλο παράπονο: Πως τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ζουν μακριά από την πόλη που τα γέννησε και τους γονείς που τα ανέθρεψαν. Και φυσικά όλοι κατανοούμε και τον καημό της μάνας που ζει μακριά από τα δύο πολυαγαπημένα της παιδιά.


Πηγή: Dete.gr