Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ:"Κάνουμε αγώνα να λύσουμε το πρόβλημα των αποβλήτων από τα ελαιοτριβεία"!


Ενημερωτική συνάντηση χθες στη Στυλίδα. Αναμένεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

''Είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται'' τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο Δήμαρχος Στυλίδας, στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Δημοτική αρχή για το θέμα των αποβλήτων των ελαιοτριβείων στην ... ανατολική Φθιώτιδα.

Ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση με ένα έργο που προβλέπεται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ και το οποίο θα δώσει λύση σε ένα από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή , όπως είναι ο "κατσίγαρος".

Την αγωνία τους εξέφρασαν και οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα λύματα στην περιοχή και ότι αν δεν δοθεί σύντομα λύση θα κληθούν να παραδώσουν τις άδειες.

Την ενημέρωση έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νινολάκης ο οποίος είπε ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η όλη επένδυση που θα φτάσει περίπου 31 εκατομμύρια ευρώ θα μπορεί να είναι έτοιμη και να λειτουργήσει την επόμενη ελαιοκομική περίοδο, ενώ παράλληλα η εταιρεία επεξεργασίας των λυμάτων θα έχει και τη δυνατότητα κατασκευής μονάδας τυποποίησης και εμπορίας λαδιού.

Η οριστική απόφαση για να άρει σάρκα και οστά η επένδυση, αναμένεται να παρθεί σε 15 μέρες στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: LamiaReport.gr