Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ": Η αγανάκτηση επιμένει και στα Γιάννινα - Δείτε φωτογραφίες!

Οι αγανακτισμένοι και στα Γιάννινα εξακολουθούν να πηγαίνουν πλατεία.  "Δεν είναι φεστιβάλ", λένε. "Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε, να διεκδικήσουμε πραγματική δημοκρατία»
Και προσθέτουν: «Είναι τόσο μεγάλη η οργή, που,αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, το ξέσπασμα θα πάρει, ενδεχομένως, άλλες διαστάσεις".

Ώρα 8 το απόγευμα. Ανάμεσα στους αγανακτισμένους, που διαμαρτύρεται νωχελικά προς το παρόν, κατά τις 10 θα ζωηρέψει η διαμαρτυρία, ένα ζευγάρι Κινέζων φωτογραφίζεται ανάμεσα στις σκηνές με φόντο το κτίριο της Περιφέρειας. 
Και μετά, προσπαθεί να διαβάσει τα ...
διάφορα συνθήματα, που έχουν αναρτηθεί στην πλατεία και στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας: 

"Είμαστε πλατεία κάθε μέρα. Αγανακτισμένοι-Γιάννενα". "Να μάθει χρειάζεται ο "αγανακτισμένος" τις αιτίες της όποιας φτώχειας του. Γνώση, συνείδηση (ταξική), διάθεση αυτός να πάρει την εξουσία...". "Δεν κρυβόμαστε!!! Οι αγανακτισμένοι - Γιάννενα - Νομαρχία"

"Δεν είμαστε "αγανακτισμένοι". Οπλισμένοι είμαστε με του Μαρξ τη θεωρία, που στη γλώσσα του λαού λέει: "Στα 100 ευρώ που παράγεις, παίρνεις 5.00 ή τίποτα". Λαέ εσύ την εξουσία να πάρεις". "Ούτε για το σπίτι σου δεν αξίζεις να αγωνιστείς;"


Στην πλατεία των Ιωαννίνων, από το απόγευμα και ως το βράδυ, κυκλοφορούν ηλικιωμένοι, που έχουν ανάγκη για κουβέντα. 
"Όταν μας ρωτούν τι περιμένουμε να πετύχουμε", τονίζει ο Γιώργος, "τους λέμε ότι η αλλαγή δεν γίνεται σε τηλεοπτικούς χρόνους, θέλει υπομονή» 

Πολλοί συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις της πλατείας, τονίζουν ότι έπρεπε να έχουν βγει στους δρόμους νωρίτερα, όταν π.χ. άρχισε το Μνημόνιο 1, όταν  κορόϊδευαν τον κόσμο, όταν ο Στρος-Καν είπε ότι είμαστε μέσα στον βούρκο, όταν άρχισε να αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση είχε πλάνο για το ξεπούλημα. 

Και στα Γιάννινα το κίνημα των «Αγανανκτισμένων» έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 
Πρώτον, βρίζονται όλοι οι πολιτικοί, που χαρακτηρίζονται διεφθαρμένοι και κλέφτες. Δεύτερον, δεν υπάρχει σαφής ιδεολογία και οι «αγανακτισμένοι» προέρχονται από αποκλίνοντες χώρους και με διαφορετικές εμπειρίες. 

Το ζητούμενο είναι πως το κίνημα αυτό θα αποκτήσει ανταλλακτική πολιτική αξία και δεν θα παραμείνει ένα... πανηγύρι. 
Πρέπει δηλαδή από κίνημα «Αγανακτισμένων» να μετουσιωθεί σε κίνημα «Απαιτούντων». Πρέπει από κίνημα με ασαφή πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση να μετουσιωθεί σε κίνημα απαιτήσεων. 

Μόνο έτσι θα αποτελέσει εφαλτήριο για να αλλάξουν τα πολιτικοοικονομικά πράγματα προς όφελος των 4/5 της κοινωνίας.
















































Πηγή: katoci.com