Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΣΟΪΜΠΛΕ:«Και να καταρρεύσει η οικονομία της Ελλάδας θα επιβιώσει η ευρωζώνη»!


Προετοιμασμένη για τα… χειρότερα που μπορεί να συμβούν στην Ελλάδα είναι η Ευρωζώνη, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βild am Sonntag» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο την εβδομάδα που μας έρχεται η τρόικα δεν μπορεί να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση του δανείου.


«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης για την Ευρώπη, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι ευθύνη μας και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε, ενώ πρόσθεσε ...
 «εάν το ελληνικό Κοινοβούλιο πει «όχι», τότε το ΔΝΤ, η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν θα μπορούν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου…


 Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της. Θα έπρεπε να φροντίσουμε, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ».




Τέλος, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ενότητα της ευρωζώνης και χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Lehman Brothers το 2008, που πυροδότησε την παγκόσμια κρίση, είπε «αφού η οικονομία άντεξε αυτό το χτύπημα, θα αντέξει και την κατάρρευση της Ελλάδας».


Πηγή: Star.gr