Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αυτό είναι το βαλιτσάκι της ΕΥΠ!


To «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ που ξήλωσε τους μπράβους της νύχτας αλλά και τη σαπίλα στο ποδόσφαιρο είναι ένας κοριός υψηλής τεχνολογίας, τον οποίο έχει δωρίσει η CIA στην ΕΥΠ.


Έχει δυνατότητα να υποκλέπτει συνομιλίες και SMS (πολλά γραπτά μηνύματα αναφέρονται και στην δικογραφία για τα στημένα), παρακάπτοντας την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και να εντοπίζει γεωγραφικά το ...
τηλέφωνο-στόχο. Το «βαλιτσάκι» βρίσκεται στην κατοχή της ΕΥΠ από το καλοκαίρι του 2004. Το όνομα του είναι GSM-XP.


Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχει τη δυνατότητα γεωγραφικού εντοπισμού του τηλεφώνου-στόχου με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων. Να σας πω πως δεν απαιτείται καν η συνεργασία-μεσολάβηση του παρόχου (εταιρείας) κινητής τηλεφωνίας.


Η συνεργασία των εταιριών χρειάζεται όταν τα κινητά δεν έχουν GPS και γίνεται μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας .


Στη συνέχεια, ο χειριστής του κοριού μεταβαίνει κοντά στον στόχο για την παρακολούθηση των συνδιαλέξεων ή την υποκλοπή των σύντομων γραπτών μηνυμάτων που θα σταλούν από και προς το κινητό του, διαδικασία η οποία πραγματοποιείται καθώς το «βαλιτσάκι» λειτουργεί ως «ψευτοκεραία» του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
 Σε περίπτωση πάντως που το κινητό-στόχος είναι σε ακτίνα 50 μέτρων δεν χρειάζεται καν η συνεργασία της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.


Το μοναδικό μειονέκτημα του XP είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονη παρακολούθηση πολλών στόχων». Το τηλέφωνο του κ. Μπέου για παράδειγμα ήταν το βασικό που παρακολουθούσαν επί μήνες.
Ξέρω πόσοι από σας θα το θέλατε σαν τρελοί για μία εβδομάδα.
Βέβαια ανακύπτουν ένα σωρό ηθικά αλλά και νομικά ζητήματα που θα τα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.


Πηγή: Blog.gr