Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βάσω: Πες μας τί έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους - Απ. Κακλαμάνης: Κάποιοι πήγαν στο Γουδή!!


 
Περισσότεροι από 80 βουλευτές συμμετέχουν στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και περιμένουν να... πάρουν σειρά για να “βομβαρδίσουν” τον Γ. Παπακωνσταντίνου και την οικονομική πολιτική. 




Την πρώτη “τροχιοδεικτική βολή” την έριξε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλινικοςλίγο πριν μπει στην αίθουσα. Πρότεινε φόρο 3% σε όλα τα εισοδήματα ώστε να μην εξισωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης και ταυτοχρόνως ζήτησε...
τη δημιουργία ταμείου κατά της φτώχειας.


Από τους πρώτους πήρε το λόγο η Βάσω Παπανδρέου : “Χρησιμοποιήσατε το opengov για να δικαιολογήσετε τις προσλήψεις των κολλητών”, είπε. “Το 2009 που σας είπα να πάρετε μέτρα με αντιμετωπίσατε σαν... Ούφο” πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά μόνον  εκβιαστικά διλήμματα.“Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία συνέχισε σε σκληρή γλώσσα η πρώην υπουργός  που έφτασε να ρωτήσει τον Γ. Παπακωνσταντίνου:Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους”;

«Κάποτε, κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό, πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης, σκεφτείτε το καλά» ήταν η «βόμβα» του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Τρεις ώρες αργότερα, ο κ. Κακλαμάνης διέψευσε τη δήλωση αυτή, ωστόσο βουλευτές που ήταν στην αίθουσα επιμένουν για του λόγου το αληθές.
 “Το έλλειμμα δεν βγαίνει και από την άλλη διευρύνεται το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης” είπε ο Π.Κουρουμπλής.
Εναντίον της μείωσης του αφορολόγητου, εμφανίστηκε ο Κώστας Γείτονας. Τάχθηκε δε κατά του δημοψηφίσματος, λέγοντας πως αυτό συνιστά προθάλαμο εκλογών.
"Ανάπτυξη χθες", ζήτησε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχε δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη εδώ και καιρό.
Στο τηλεοπτικό σποτ που διαφήμιζε το έργο της κυβέρνησης κάνοντας απολογισμό αναφέρθηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζοντας ότι η επιλογή δείχνει πως έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα. 
Ο Μ. Κατρίνης ζήτησε από τους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως ζητείται από τους βουλευτές να πράξουν. 
"Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζαμε και στραβά αρμενίζουμε", είπε ο κ. Έκτορας Νασιώκας, προσθέτοντας ότι τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί τον Οκτώβριο του 2009.
Απαιτείται η ανατροπή της "πολιτικής κανονικότητας, έτσι όπως ασκείται από τον Πρόεδρο και την ηγετική ομάδα" φέρεται να είπε ο κ. Μίχος.
Από την πλευρά της η Έλενα Παναρίτη αναρωτήθηκε ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα ζητηθεί η λήψη και νέων μέτρων στο μέλλον.
Η Τόνια Αντωνίου φέρεται να σημείωσε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση, τόνισε.

Παρόντες, εκτός του Φ. Πετσάλνικου, είναι από την πλευρά της κυβέρνησης οι Παπακωνσταντίνου- Σαχινίδης, Λούκα Κατσέλη- Κουτρουμάνης, Γ. Ραγκούσης-  Ντόλιος,  Χρυσοχοίδης και Ρέππας.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε ότι υπάρχουν αστοχίες, αλλά υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής, λέγοντας ότι “δεν έχουμε αποτύχει”. 
Ταυτοχρόνως ξεκαθάρισε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα μπει στη Βουλή ως ένα άρθρο.
Ο κ. Πετσάλνικος προσδιόρισε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου για τις 28 του μηνός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.  

Η μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί για αύριο στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίοιυ του ΠΑΣΟΚ, ενώ η επίσημη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μεταφέρθηκε την Πέμπτη στι 12 το μεσημέρι.

Πηγή: NewPost.gr