Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δρακόντεια μέτρα στους "Αγανακτισμένους" - Και ελικόπτερα επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ.!!

Ως την πιο δύσκολη ημέρα από την αρχή των κινητοποιήσεων χαρακτηρίζουν την σημερινή οι επιτελείς της αστυνομίας, καθώς οι «Αγανακτισμένοι» έχουν ανακοινώσει ότι οι διαδηλωτές σήμερα θα περικυκλώσουν το κτίριο της Βουλής

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει σημάνει συναγερμός για την σημερινή κινητοποίηση αφού ....
υπάρχει φόβος, να υπάρξει προσπάθεια εισβολής στο κοινοβούλιο.

Οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί σήμερα σε επικεφαλής των ΜΑΤ, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΑΤ) και όλους τους υπόλοιπους αστυνομικούς που θα συμμετάσχουν στα μέτρα είναι να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμοι, σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής και κυρίως, να μην υπάρξει, όσο αυτό είναι εφικτό χρήση χημικών.

Οι εως τώρα ειρηνικές διαδηλώσεις, είναι ενδεικτικές της στάσης που επιθυμεί εως τώρα η πλειοψηφία των «αγανακτισμένων», ωστόσο, οι αστυνομικοί φοβούνται ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, θα υπάρξουν και άτομα, οι λεγόμενοι «μπαχαλάκηδες» οι οποίοι θα θελήσουν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Όπως και να έχει, ο σχεδιασμός για τα σημερινά μέτρα, θυμίζει κάτι από …πολυτεχνείο, καθώς αναμένεται να συμμετέχει μεγάλος αριθμός διαδηλωτών. Ο φόβος για την προσπάθεια των διαδηλωτών να εισβάλουν στον χώρο του κοινοβουλίου είναι έντονος.

 Η παρουσία αστυνομικών και πυροσβεστών στο προαύλιο της Βουλής θα είναι έντονος, ενώ τα δύο ελικόπτερα της αστυνομίας θα βρίσκονται καθ’ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης


Πηγή: metrogreece.gr