Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μίμης Πλέσσας: "Ο Μητροπάνος και ο Κραουνάκης να κάνουν κάτι πιο σημαντικό από την "Κατσαρόλα"" - Δείτε τα βίντεο!

Η πορεία του στο ελληνικό πεντάγραμμο, οι σπουδαίες του συνεργασίες και τα τραγούδια του μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων, γέμισαν με μουσικές ευωδίες τα όνειρα πολλών ανθρώπων και έκαναν αγάπες να μιλήσουν μέσα από τις νότες του….

Ακόμη και σήμερα δημιουργίες του γραμμένες πριν από μισό αιώνα, μας συγκινούν και μας ταξιδεύουν….

Και ενώ τα χρόνια περνούν, εκείνος μας εντυπωσιάζει με το μπρίο και την αγάπη του για την ζωή και την μουσική. Σε μια ταραγμένη εποχή, όπως η σημερινή, ο Μίμης Πλέσσας, δεν θα μπορούσε παρά να έχει άποψη και να ...
την εκφράζει με τον μοναδικό του τρόπο!

Μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα του cosmo.gr και μας εξηγεί γιατί στο παρελθόν είχε αρνηθεί να γίνει σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ δεν διστάσει να εκφράσει την γνώμη του για το πώς πρέπει να εξάγουμε πολιτισμό.

Συγχαίρει όσους είναι έξω από την Βουλή και «τον φίλο του», τον Μίκη Θεοδωράκη, για την στάση του αλλά τονίζει και την μη ουσιαστική «συνάντηση» των διαμαρτυρομένων μεταξύ τους.

Τέλος, σχολιάζει την πρωτοβουλία του Δημήτρη Μητροπάνου και του Σταμάτη Κραουνάκη, να γράψουν το τραγούδι με τίτλο «Κατσαρόλα» και να το αφιερώσουν σ’ όσους αγανάκτησαν και συνεχίζουν να αγανακτούν στην Ελλάδα της διαπλοκής και της μιζέριας…

Ας δούμε τι μας είπε:


Ο Μ.Πλέσσας  μιλάει στο cosmo.gr για τους... by cosmogr


Katsarola - Dimitris Mitropanos by EMI_MUSIC_GREECE



Πηγή: Cosmo.gr