Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Νεκρό δελφίνι στη Λεύκη Πτελεού!

Νεκρό δελφίνι στη Λεύκη Πτελεού
Νεκρό δελφίνι εντόπισε ιδιοκτήτης καταστήματος στην παραλία Λεύκη Πτελεού. Το άτυχο κήτος δεν έφερε τραύματα ή πληγές, ενώ δείγματα δέρματός του στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος».

Ειδικότερα το δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου στην περιοχή «Αλατόπυργος» του ...
Πτελεού μετά από ενημέρωση ψαρά από το Αχίλλειο.

Φωτογραφήθηκε και εξετάστηκε από κάτοικο και δημοτικό σύμβουλο της περιοχής, τον Χρήστο Δεληστάθη, για τραύματα ή πληγές -που δεν εντοπίστηκαν- σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος».
Την επόμενη μέρα μετρήθηκε (220 εκατοστά περίπου) και πάρθηκαν δείγματα δέρματος που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο για εργαστηριακό έλεγχο από τον οποίο δεν προέκυψε κάτι το ανησυχητικό.

Πιθανότατα τις προηγούμενες ημέρες κάποιος πήρε την πρωτοβουλία να το τραβήξει στα βαθιά, χρησιμοποιώντας κομμάτι διχτυού που έδεσε στο ρύγχος του. Το δελφίνι δεν βούλιαξε και μεταφέρθηκε με τα θαλάσσια ρεύματα στην παραλία της Λεύκης Πτελεού, όπου ξεβράστηκε χθες μεσημέρι και άμεσα ειδοποιήθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης.

Από τις φωτογραφίες και από τα σημάδια της λήψης δειγμάτων δέρματος ταυτοποιήθηκε ότι ήταν το ίδιο δελφίνι και μετά από συνεννόηση και με το Ινστιτούτο αποφασίστηκε σήμερα το πρωί να γίνει η απαραίτητη υγειονομική ταφή.

Αλίκη Φωτιάδου
Πηγή: Taxydromos.gr