Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Άγγελος Τσιγκρής: "Καθολική Έλλειψη Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση"!

Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις της Κυριακής (29/5) και το προβάδισμα της ΝΔ, ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθολική έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην Κυβέρνηση καταγράφουν δύο  νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της  δημοσιότητας την Κυριακή 29/5.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που συσσωρεύει αδιέξοδα, επιβάλλοντας διαρκώς νέα μέτρα που κινούνται στην ίδια ασφυκτική και αντιαναπτυξιακή λογική.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά στοιχεία της εταιρείας “Κάπα Research” (“Το Βήμα”, 29/5) το 84,1% των ερωτώμενων πολιτών απαντά ότι: “…ο Γ. Παπανδρέου και η Κυβέρνηση δεν γνωρίζουν που πηγαίνουν και το σχέδιο που ακολουθούν αλλάζει από μέρα σε μέρα”. Παράλληλα, το 79,8%  των πολιτών δηλώνουν ότι: “…
δεν εμπιστεύονται την Κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας”.

Με αυτά τα δεδομένα, στο ερώτημα πρόθεσης ψήφου της εταιρείας “Pulse”  (“Τύπος της Κυριακής”, 29/5), η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα με 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από 20 ημέρες υπήρχε προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ 2 μονάδων (ΝΔ: 19% - ΠΑΣΟΚ: 21%).

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5%, τα τρία νέα κόμματα (Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών) συγκεντρώνουν 2% το καθένα και η απάντηση “άλλο κόμμα” 3,5%. Η απροσδιόριστη στάση της έρευνας φτάνει στο 31% (λευκό ή αποχή 23,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 7,5%).

Έτσι, πέρα από τη δικαιολογημένη ανησυχία και οργή των πολιτών, καταγράφεται και η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να καταγράφεται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009 προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου»._