Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Θέλει δίκαιη κατανομή των βαρών - Πρώτη συνέντευξή του με υποσχέσεις!


Για δίκαιη κατανομή των βαρών κάνει λόγο ο νέος υπουργός, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει πιο ισότιμα τα μέτρα που θα παρθούν.
"Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων".
Αυτό τονίζει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο νέος υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά πως ...
 "έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται . Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες , απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική".


Εντούτοις, και παρά τα όσα προφανώς επιχειρεί να προβάλλει ο νέος τσάρος της οικονομίας, στην επόμενη φράση του σπεύδει να δείξει πως όσο και αν το επιθυμεί, τα περιθώρια δεν είναι ούτε πολλά ούτε ιδιαίτερα μεγάλα, καθώς σημειώνει πως η συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με τις δυνάμεις εκείνες που είναι προσηλωμένες στην ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας.


"Η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημοσίου χρέους και γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της χώρας".


Σημειώνεται ότι ο Ε. Βενιζέλος θα συμμετάσχει τη Κυριακή στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όπου αναμένεται να αποφασιστεί κατ'αρχήν η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας, ύψους 12 δισ. ευρώ, ενώ θα συμμετάσχει και στη σύνοδο του Ecofin τη Δευτέρα.


Πηγή: News247.gr