Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: “Δεν έχω καμία διάθεση να πωλήσω την Παναχαϊκή, ειδικά τώρα”!


“Υπάρχουν κι άλλες κασέτες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλα ονόματα”. 


Τη δήλωση αυτή έκανε προς το attacktv.gr ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στις εξελίξεις με το γιγαντιαίο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που έχει συγκλονίσει την ελληνική, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς εμπλέκονται σ' αυτό πολλοί εκ των πρωταγωνιστών της αθλητικής, ζωής του τόπου, καθώς και αρκετοί ακόμη...
επιφανείς, προερχόμενοι από διάφορους κλάδους.


Παράλληλα, ο κ. Κούγιας υπήρξε κατηγορηματικός, λέγοντας ότι “δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν τόσο οργανωμένη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές”. Και πρόσθεσε: “Είμαι βέβαιος ότι οι αντικοινωνικές συμπεριφορές αυτή τη φορά θα τιμωρηθούν”.


Εξάλλου, παρατήρησε κι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, που διαφοροποιεί σαφώς τα δεδομένα, σε σχέση με προγενέστερες σκανδαλώδεις υποθέσεις, στις οποίες επίσης είχαν χρησιμοποιηθεί ηχογραφημένες συνομιλίες ως αποδεικτικά στοιχεία. “Τη φορά αυτή”, τόνισε, “οι καταγραφές των συνομιλιών έχουν γίνει με νόμιμη διαδικασία, από την ΕΥΠ, κι έτσι αποφεύγονται οι δικαιολογίες”.
Εξεπλάγη για Παπακώστα, Μενδρινό και Γιάχο


Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, ερωτηθείς από το attacktv.gr για ποιο λόγο ανέφερε (μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103,3”) πως, “αν έχει γίνει κι αυτό (σ.σ.: αν, δηλαδή, είναι εμπλεκόμενος και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας), θα βάλω πωλητήριο στην Παναχαϊκή», εξήγησε: “Είναι αλήθεια ότι εξέφρασα την έκπληξή μου για τον Παπακώστα και την ίδια έκπληξη εκφράζω και για τον Κώστα Μενδρινό και για το διαιτητή Γιάχο. Έχω προσωπική άποψη και για τους τρεις και δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποια στοιχεία στηρίχτηκαν οι διωκτικές αρχές”.


Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του περί πώλησης της Παναχαϊκής αποτελούσε απλώς σχήμα λόγου, προκειμένου να δώσει περισσότερη έμφαση στην έκπληξή του για την εμπλοκή του ονόματος του Γιάννη Παπακώστα. 
“Δεν έχω καμία διάθεση να πωλήσω την Παναχαϊκή, ειδικά τώρα, αν και είμαι πολύ απογοητευμένος από τη συμπεριφορά όλων στην Πάτρα”, επισήμανε, για να συμπληρώσει αμέσως μετά: 
“Με έχουν αφήσω ένα μήνα μόνο μου. Αλλά τι λέω ένα μήνα; Τρία χρόνια μ' έχουν αφήσει να πολεμάω μόνος μου και, αντί να μου συμπαρασταθούν, έκαναν και διαδήλωση σε βάρος μου”.


“Δυσάρεστη έκπληξη και για τον Θαν. Κανελλόπουλο”


Σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με το attacktv.gr, ο κ. Κούγιας παραδέχτηκε, εξάλλου, ότι την ίδια δυσάρεστη έκπληξη ένιωσε και για το γνωστό Αχαιό δικηγόρο, πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θανάση Κανελλόπουλο, “παρότι με είχε κυνηγήσει στο παρελθόν”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 


Με αφορμή την τελευταία αυτή παρατήρησή του, ερωτήθηκε και για το αν η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει σε δύσκολη θέση τον αδελφό του Θαν. Κανελλόπουλου, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος, μάλιστα, είναι αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, και απάντησε ως εξής: “Είναι θέμα της προσωπικής αγωγής και αξιοπρέπειας του καθενός”. Σε συμπληρωματική δε ερώτηση, για το αν θα αισθανόταν την ανάγκη να υποβάλει παραίτηση από τη συγκεκριμένη θέση, στην περίπτωση που βρισκόταν ο ίδιος στη θέση του, αποκρίθηκε: “Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή”.


Καταλήγοντας, χαρακτήρισε τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα ως κοσμοϊστορικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επαναδιατυπώνοντας την εδραία πεποίθησή του ότι αυτή τη φορά το κουβάρι θα ξετυλιχτεί μέχρι τέλους, αφού, όπως είπε, ουδέποτε ως τώρα τόσο το κράτος όσο και η Δικαιοσύνη είχαν επιδείξει τέτοια σοβαρότητα και τέτοια αποφασιστικότητα.


Πηγή: AttackTv.gr