Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμό, ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές σκέφτεται ο Παπανδρέου!


Δραματική τροπή λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι της Τετάρτης.


Ο σκοπός της συνάντησης και τα επόμενα βήματα του πρωθυπουργού συζητήθηκαν σε νυχτερινή σύσκεψη στο Καστρί όπου ο κ. Παπανδρέου κάλεσε στενούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο ...
 Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Αθανασάκης, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και άλλοι.


Ωστόσο δεν έγιναν γνωστές οι αποφάσεις που ελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου σχεδίαζε έτσι κι αλλιώς ανασχηματισμό, κάτι που ενδεχομένως να επισπεύσει. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει ελιγμό, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ενώ θα καθυστερήσει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου όσο μπορεί. Τρίτη επιλογή είναι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, καθώς η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν ελέγχεται και μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη. Ωστόσο θεωρείται η πιο απίθανη εξέλιξη, καθώς θα ισοδυναμεί με απόδραση του κ. Παπανδρέου.


Πάντως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κ. Παπούλια να εξαντλήσει και ο ίδιος κάθε θεσμικό περιθώριο για να υπάρξει συναίνεση και ανάδειξη των κρίσιμων στιγμών, που περνά η χώρα.


Πηγή: Πρώτο Θέμα