Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το Athens Pride έγινε ένα με τους Αγανακτισμένους - Δείτε τα βίντεο καί..την Ελένη Λουκά!


Εκτός από τα φραστικά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αντίθετους σε αυτή την παρέλαση πολίτες και ορισμένα μπουκάλια νερό και αυγά που πετάχτηκαν, η παρουσία των ΜΑΤ απέτρεψε περαιτέρω επεισόδια.





Η παρουσία της Ελένης Λουκά στην πλατεία Κλαυθμώνος, που αναφέρθηκε στους ομοφυλόφιλους και το "σωστό" δρόμο του Θεού, ήταν αρκετή για να στραφούν τα βλέμματα πάνω της έως ότου ξεκινήσει η μεγάλη πορεία.


Λίγο αργότερα, η προσπάθεια των ΜΑΤ να αποτρέψει την πορεία του Athens Pride να περάσει μπροστά από τη Βουλή δεν στέφθηκε με επιτυχία.



Οι άντρες των ΜΑΤ  αποχώρησαν από την οδό Σταδίου και έτσι το κύμα των διαδηλωτών συνέχισε την πορεία του προς τη Βουλή, όπου ενώθηκε με τους Αγανακτισμένους.


Ο ρυθμός από το γκρουπ που προπορευόταν της πορείας ενθουσίαζε διαδηλωτές και μη, με αποτέλεσμα να επιδίδονται σε ξέφρενους χορούς ακόμα και μπροστά στους αστυνομικούς που βρίσκονταν παραταγμένοι στη Βουλή.


Να σημειωθεί ωστόσο ότι ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους του Συντάγματος έδειχναν αρκετά ενοχλημένοι από την παρουσία των ομοφυλοφίλων και δήλωναν την αντίθεσή τους με την κίνηση αυτή.


Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχε προγραμματιστεί συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τους Onirama. Η καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων ανήκει, όπως και πέρυσι, στον Κωνσταντίνο Ρήγο.


Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Η απόφαση του Γιώργου Καμίνη έρχεται αμέσως μετά την εξαγγελία του Υπουργού Πολιτισμού για τη διοργάνωση του ''Athens Rainbow Week'', εβδομάδας αφιερωμένης στους ομοφυλόφιλους της χώρας μας.
Η κίνηση έχει ως στόχο την ανάπτυξη του gay τουρισμού και την εισροή ''pink dollars'' στη χώρα.

Το έβδομο κατά σειρά Athens Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος είχε κεντρικό σύνθημα ''Φίλα με παντού''. Μάλιστα, το φετινό σύνθημα είναι αφιερωμένο στο ΕΣΡ και τη θεσμική του ομοφοβία.

Πηγή: News247.gr