Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Δημοσίευμα του "Associated Press" για την υπόθεση με τα στημένα ματς!


Εκτενή αναφορά για την εξέλιξη της υπόθεσης με τα στημένα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει μεταξύ άλλων και το "Associated Press".


Στο σχετικό άρθρο του, το παλαιότερο ειδησεογραφικό πρακτορείο του κόσμου επικεντρώνεται στην εμπλοκή του προέδρου της Super League και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας ως τίτλο: 

"Ο πρόεδρος του ελληνικού πρωταθλήματος εμπλέκεται σε ... σκάνδαλο διαφθοράς".

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο, που φέρει την υπογραφή του Ντέρεκ Γατόπουλου.

"Ο πρόεδρος του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου βρίσκεται μεταξύ των υπόπτων, στο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τον αθλητισμό της χώρας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είναι παράλληλα και πρόεδρος του πρωταθλητή Ολυμπιακού, είναι ανάμεσα στους 68 ύποπτους που κατονόμασαν οι δικαστικές Αρχές την Παρασκευή. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τον αμυντικό της εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλο, ατζέντηδες, επιχειρηματίες, πρώην διαιτητές και παράγοντες ομάδων, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη δεύτερη κατηγορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής, ο αριθμός των ατόμων που εμπλέκεται στην υπόθεση φτάνει τους 85, ορισμένα ονόματα, όμως, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας για λόγους προστασίας.

Δέκα από τους υπόπτους έχουν συλληφθεί και κρατούνται, κατηγορούμενοι για "ξέπλυμα" χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αδικήματα που δικαιολογούν την αυτόφωρη διαδικασία. Οι Μαρινάκης και Παπαδόπουλος δεν έχουν συλληφθεί.

Το σκάνδαλο ξέσπασε σε μία περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίση, η οποία την έχει φέρει στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης και έχει οδηγήσει τους πολίτες σε συνεχείς διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από δικαστική απόφαση, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους 68 ύποπτους, συμπεριλαμβανομένου και του Παπαδόπουλου.

Η UEFA υποστηρίζει πως δεν τίθεται αναφορικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League της νέας σεζόν, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως το πρωτάθλημα κατακτήθηκε με μη νόμιμα μέσα"
.

Στη συνέχεια του άρθρου, φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη δικογραφία των 130 σελίδων και τους ύποπτους αγώνες.

Πηγή: Contra.gr