Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΚΡΗΤΗ: Μέρες '60 αναβιώνουν στα Μάταλα - Δείτε στο βίντεο τί λένε η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη παλιοί και νέοι κάτοικοι της περιοχής!

Νέοι και μεγαλύτεροι, από την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο συρρέουν ήδη στην περιοχή αναμένονται την αναβίωση της εποχής των hippies! Ήδη, μάλιστα, έχει "ζεσταθεί" η κίνηση στα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής από ντόπιους και ξένους.

Η δημοτική αρχή Φαιστού έχει καταρτίσει ένα πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, για hippies ...

και μη.

Μπορεί οι εκδηλώσεις να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο ο κύριος άξονας του Matala Festival είναι οι hippies, τα ελεύθερα πνεύματα που πριν από μερικές δεκαετίες έκαναν πράξη την επανάσταση, στους βράχους της παραλίας των Ματάλων.

Οι μεγαλύτεροι, πρώην παιδιά των λουλουδιών, επισκέπτονται τα Μάταλα για να θυμηθούν τα παλιά, ενώ οι νέοι θα διδαχθούν από τους "παλιούς".

Στο σχετικό video παρακολουθείστε τη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη να μιλάει για το φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που στόχο έχουν να προβάλλουν τον τουρισμό και της ομορφιές των Ματάλων αλλά και όλης της Κρήτης.

Ακούστε τί λένε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι της περιοχής που θυμούνται τους hippies των Ματάλων, αλλά και οι μικρότεροι που αναμένουν νε αγωνία να δουν από κοντά τους, κάποτε, hippies!

Ιδιαίτερη θέση στο ρεπορτάζ έχουν πλάνα από τον πιο παλιό hippie, νοσταλγό των '60's, ο οποίος "ξέμεινε" στα Μάταλα. Πρόκειται για τον 75χρονο Σκότι, ο οποίος σήμερα νοσηλεύεται σε ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης κι Αρκαδίας.


Την επιμέλεια του ρεπορτάζ έχει ο Κώστας Βεζυράκης.

Πηγή: CretaLive.gr