Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Νέα υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor!


Σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο διεθνής οίκος. Στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού. Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

Με τα σενάρια για το ελληνικό χρέος να «φουντώνουν», ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε σήμερα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας από ... «ΒΒ-» σε «Β» και την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση σε «C» από «B», ενώ διατηρεί τη χώρα σε CreditWatch με αρνητικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, o οίκος ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος η Ελλάδα να κάνει βήματα για να αναδιαρθρώσει το ιδιωτικό χρέος και πρόσθεσε ότι μπορεί να χρειαστεί μία μείωση 50% ή και παραπάνω προκειμένου να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. στις 16:17 κατέγραφε απώλειες κατά -1,02%, ενώ τα spreads βρίσκονται στις 1288,6 μονάδες βάσεις και τα ασφάλιστρα κινδύνου στις 1.457 μονάδες βάσεις.

Υπ. Οικονομικών: η εγκυρότητα τους τίθεται σε αμφισβήτηση
Μετά την υποβάθμιση το υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε ανακοίνωση του: «η αξιολόγηση από τον οίκο Standard and Poor’s έρχεται σε μία περίοδο που δεν έχει προστεθεί καμία πληροφορία και καμία απόφαση που να επιδεινώνει την κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση του οίκου που είχε λάβει χώρα ένα μήνα πριν.

Οι αποφάσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης πρέπει να βασίζονται πάνω σε στοιχεία, αποφάσεις και πραγματική αξιολόγηση ως προς τα ουσιαστικά δεδομένα κάθε οικονομίας.

Η εγκυρότητα τους τίθεται σε αμφισβήτηση, όταν βασίζεται σε στοιχεία πέρα από αυτά»
.




Πηγή: Real.gr
Share