Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Paint it Black»: Έρχεται το τέλος των Rolling Stones!

«Paint it Black»: Έρχεται το τέλος των Rolling Stones 
Ένα νέο γκρουπ φέρεται να ετοιμάζει ο Mick Jagger και μάλιστα σε συνεργασία με γνωστούς τραγουδιστές. 

Μετά από αυτή του την κίνηση οι φήμες οργιάζουν ότι μάλλον έχει ήδη έρθει το τέλος για τους Rolling Stones εξαιτίας κυρίως της κόντρας του με τον Keith Richards. Στο νέο γκρουπ θα μετέχουν οι Dave Stewart, Joss Stone, Damian Marley – γιος του Bob και ο A R Rahman.

Ο Jagger και ο Richards είχαν αρκετά προβλήματα εδώ και χρόνια, τώρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα λόγω της ... κυκλοφορίας του βιβλίου του κιθαρίστα των Stones, στο οποίο αποκαλύπτει πολλά για την σχέση τους.

Ένα όνομα, μια ιστορία

Οι Rolling Stones, δημιουργήθηκαν στο  Λονδίνο το 1962 από τον αρχικό ηγέτη Μπράιαν Τζόουνς, αλλά τελικά επικράτησε η συνεργασία του τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ και του κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς οι οποίοι συνέθεταν στίχους και τραγούδια. Ο πιανίστας Ίαν Στιούαρτ, ο τυμπανιστής Τσάρλι Γουάτς και ο μπασίστας Μπιλ Ουάιμαν συμπλήρωσαν τα μεταγενέστερα μέλη του συγκροτήματος. Ο Ίαν Στιούαρτ απομακρύνθηκε ως επίσημο μέλος του συγκροτήματος το 1963 αλλά συνέχισε να συνεργάζεται με τη μπάντα ως οδικός διευθυντής και πιανίστας μέχρι το θάνατό του το 1985.

Στα πρώτα του βήματα, το συγκρότημα διασκεύαζε κυρίως τραγούδια  αμερικανικών μπλουζ και των R&B τραγουδιών. 

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε με το κομμάτι  "(I Can't Get No) Satisfaction", ένα τραγούδι που βοήθησε τους Stones να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί. 

Οι Rolling Stones έχουν στο ενεργητικό τους 55 δίσκους, ενώ έφτασαν στην κορυφή των αμερικανικών και βρετανικών charts 32 φορές. 

Έχουν πωλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. 

Το 1989 οι Rolling Stones εντάχθηκαν στο αμερικανικο Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήραν την 4η θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone. 



Πηγή: Newpost.gr