Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σούδα Κρήτης: Αεροσκάφη πυρηνικής κρούσης αναπτύσει η Γαλλία στην Κρήτη - Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Mirage 2000N είναι ότι αναπτύχθηκαν για επιθετικές αποστολές!


Τουλάχιστον τέσσερα μαχητικά Mirage 2000N και ένα τύπου F1CR της γαλλικής αεροπορικής δύναμης είναι έτοιμα να προστεθούν στα 10 Mirage 2000C/RDI της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται επιχειρησιακά ανεπτυγμένα στην  αεροπορική βάση της Σούδας.

Σύμφωνα με το ...
 fox2magazine.net η ενίσχυση αυτή προκαλεί έκπληξη όσον αφορά την σύνθεση της αεροπορικής δύναμης, αλλά υπογραμμίζει την τρέχουσα ανάγκη που υπάρχει στο πολεμικό θέατρο της Λιβύης.

Η γαλλική αποστολή στην Κρήτη υποστηρίζεται από το 25ο Σύνταγμα Μηχανικού.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Mirage 2000N είναι ότι αναπτύχθηκαν για επιθετικές αποστολές βασιζόμενο στην διθέσια έκδοση για την κατάρτιση, το 2000B. Ο πρωταρχικός ρόλος αυτού του μαχητικού είναι η πυρηνική αποτροπή.

Η κύρια αποστολή του είναι να διεισδύει σε χαμηλό υψόμετρο στην επικράτεια του εχθρού και να καταστρέφει στόχους υψηλής αξίας με συμβατικά όπλα (βόμβες, βόμβες διασποράς) ή με την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Σε αυτό το τελευταίο ρόλο το 2000N είναι φορέας τουλάχιστον ενός εκ των δύο τύπων πυρηνικών βομβών της Γαλλίας, καθώς και φορέας των πυραύλων κρουζ ASMP. Το Mirage 2000N έχει διαφορετικά ηλεκτρονικά από τις άλλες εκδόσεις, και υποτίθεται ότι είναι εξοπλισμένο με μια ειδική έκδοση του ραντάρ RDI και έχει πιο εξελιγμένα συστήματα ECM.



Share