Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τουρκία: Ροζ βίντεο απειλούν το MHP ενόψει των εκλογών!

Παραιτήθηκαν έξι ανώτατα στελέχη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Osman Çakır, εξαιτίας σκανδάλου που προέκυψε, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο με προσωπικές στιγμές ενός ανώτατου στελέχους με μία παντρεμένη δασκάλα.Αναμενόταν να...
δημοσιευθούν ροζ βίντεο για τους παραιτηθέντες, σε περίπτωση που δεν παραιτηθούν.
Για «συνωμοσία» κάνει λόγο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του MHP και δηλώνει ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚP πρέπει να είχε γνώση του βίντεο.
Μια ομάδα απειλούσε να δημοσιεύσει ταινίες με ερωτικό περιεχόμενο, σε περίπτωση που δεν παραιτούνταν η διοίκήση του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.
Η ομάδα δημοσίευσε στο παρελθόν παρόμοιες ταινίες, που είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση ανώτερων πολιτικών στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος της αντιπολίτευσης.
Πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στόχος αυτών που βρίσκονται πίσω από τις απειλές είναι να µην καταφέρει το MHP να περάσει το εκλογικό όριο του 10% και να µείνει εκτός Βουλής, γεγονός που θα χάριζε στο κυβερνών κόµµα την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.