Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Βloomberg: Η Ευρώπη απαιτεί εγγυήσεις για νέο δανεισμό της Ελλάδας!


Βloomberg: Η Ευρώπη απαιτεί εγγυήσεις για νέο δανεισμό της Ελλάδας 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg,επίσημοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδέχεται να απαιτήσουν από την Ελλάδα να δώσει επιπλέον εγγυήσεις για έναν νέο δανεισμό της χώρας.

Την ίδια ώρα οι πολιτική της Ελλάδας κινείται στην προσπάθεια αποφυγής αναδιάρθρωσης του χρέους. Τα έσοδα από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της χώρας θα τεθούν από την Ε.Ε ως εγγύηση για την εξασφάλιση επιπλέον κεφαλαίων.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης λένε στο 
Bloomberg ότι ...
κατα τη διάρκεια της μυστικής σύσκεψης των Ευρωπαίων υπουργών οικονομίας στις 6 Μαΐου συζητήθηκε η άμβλυνση του χρέους της Ελλάδας που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αναδιάρθρωση. 

Ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα κιόλας να λάβει πρόσθετα σκληρά μέτρα. «Ένας νέος δανεισμός θα βοηθούσε τη χώρα να αποφύγει την αναδιάρθρωση» εξήγησε.
Από την άλλη πλευρά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, «Τα πρόσθετα μέτρα για επιπλέον δανεισμό της Ελλάδας μπορεί να περιλαμβάνουν χαμηλότερα επιτόκια ή μεγαλύτερης διάρκειας δάνεια διάσωσης. Ωστόσο, η πώληση δημόσιας περιουσίας θα αποτελέσει την μόνη πραγματική εγγύηση για περαιτέρω δανεισμό της χώρας».



Πηγή: NewPost.gr
Share