Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Θανάσης Βέγγος: Στο Internet το πένθος για τον "ΘΒ" μας!


Οι Έλληνες αγάπησαν στο έπακρο τον μεγάλο Θανάση Βέγγο, τον κορυφαίο κωμικό και -ίσως- τη γλυκύτερη και συμπαθέστερη φυσιογνωμία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. 

Στα καμώματα και τις αναποδιές του «Θανάση των Ελλήνων» είδε τον ίδιο του τον εαυτό.

Γι’ αυτό και το -δικαιολογημένο- παράπονο: «Καλέ μου άνθρωπε, μας άφησες…
Ποιος θα μας χαρίζει το γέλιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε;». Είναι ένα από τα πολλά σχόλια που έχουν αφήσει οι χρήστες του διαδικτύου στον δικό τους, εικονικό χώρος απότισης τιμής και συλλυπητηρίων στο Θανάση Βέγγο.

Στο γκρουπ θαυμαστών του τεράστιου κωμικού ηθοποιού, το οποίο έχει πάνω από 160.000 μέλη (ενδεικτικό της αγάπης που τρέφει γι’ αυτόν ο απλός κόσμος), τα μηνύματα συλλυπητηρίων είναι εκατοντάδες. Όλα κρύβουν μέσα τους ένα παράπονο που μας άφησε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας σε τόσο δύσκολες εποχές…

«Θα μας λείψεις ΘΒ… Καλό σου ταξίδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις απολαυστικές ώρες που μας προσέφερες…», «Στο καλό ΚΥΡΙΕ Θανάση. Είσαι ο μοναδικός που ξέρω να του αξίζει ο τίτλος…», «Ο Θεός κρατάει δίπλα του τους καλύτερους. Καλό ταξίδι καλέ μας άνθρωπε», «Εκεί που πας, κάνε τους όλους να γελάνε. Εμείς εδώ δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ…», «Να πας στο καλό, τυχεροί οι άγγελοι που σε έχουν μαζί τους», «Το ήθος και η ψυχή του ανεκτίμητα. Θα σε θυμόμαστε για πάντα καλέ μας άνθρωπε…», «Το ουδείς αναντικατάστατος δεν ισχύει για σένα, καλέ μου άνθρωπε…» είναι μερικά από τα πικρά σχόλια (που έχουν ξεπεράσει τα 400) των απλών, καθημερινών Ελλήνων για το χαμό του δικού τους, καλού ανθρώπου.

Χάρισε απλόχερα το γέλιο, αποχαιρετίστηκε με μεγάλη πίκρα…
Η λαχτάρα του απλού κόσμου να εκφράσει τη μεγάλη του θλίψη για το χαμό του Θανάση Βέγγου έκανε τις διαδικτυακές κοινότητες να πάρουν «φωτιά». Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μεγάλου ηθοποιού, τα γκρουπ που εύχονται καλό ταξίδι στον Θανάση Βέγγο «ξεπετάγονται» το ένα μετά το άλλο: «Έφυγε ο μεγάλος Θανάσης Βέγγος», «Έφυγε ο Θανάσης Βέγγος - Καλό ταξίδι, καλέ μας άνθρωπε» και «Έφυγε ο καλός μας άνθρωπος... Θανάσης Βέγγος» είναι από τα πρώτα γκρουπ που δημιουργήθηκαν.

Εκεί, τα μέλη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όπως και οι δημοσιεύσεις από τους απλούς χρήστες. Ο απλός κόσμος σπεύδει να εκφράσει τη βαθιά λύπη του, να δημοσιεύσει εικόνες και βίντεο με αξέχαστες στιγμές του μοναδικού Θανάση Βέγγου. Στιγμές από τη χρυσή παρακαταθήκη του που κληροδοτεί με γενναιοδωρία στις επόμενες γενιές…







Πηγή: Madata.gr
Share