Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Eurovision 2011,τελικός: Απόψε Σάββατο η "τελική" μάχη του Λούκα Γιώρκα - Δείτε τα βίντεο!

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος από τον 56o τελικό τoυ διαγωνισμού της Γιουροβίζιον και φαίνεται ότι μετά το δεύτερο ημιτελικό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για τον Λούκα Γιώρκα και το "Watch my dance"

Και ενώ μετά την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής στον ημιτελικό της Τρίτης τα προγνωστικά είχαν ανεβάσει τον Λούκα στην ...14η θέση, σήμερα το πρωί μετά από τον χθεσινό ημιτελικό η ελληνική συμμετοχή έπεσε στην 21η θέση!



Όμως, ο Λούκας και ο Stereo Mike δεν το βάζουν κάτω, κλείνουν τα αφτιά τους στις "σειρήνες των στοιχημάτων" και είναι επικεντρωμένοι στο να κάνουν μία άψογη παρουσία το Σάββατο, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ο Λούκας Γιώρκας μίλησε ζωντανά στο "Πρωινό mou". Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν την ελληνική αποστολή και τόνισε ότι "το γούρι του είναι η δύναμη ψυχής και η ενέργεια που του στέλνουν όλοι οι Έλληνες για το Σάββατο"



Όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι η ένατη θέση, στην οποία θα εμφανιστεί η Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς ακολουθούν άλλα 16 τραγούδια πολλά από τα οποία είναι φαβορί.

Δυστυχώς, στον τελικό δεν κατάφερε να περάσει η Κύπρος και το ατμοσφαιρικό τραγούδι του Χρήστου Μυροβόλου. 

Εκτός τελικού έμεινε και μία παλιά γνώριμη της Γιουροβίζιον, η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, ενώ φαβορί αναδείχθηκαν... τα δίδυμα αδέλφια από την Ιρλανδία που μπορεί να μοιάζουν με ξωτικά, όμως, κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στη δεύτερη θέση των προγνωστικών, πίσω από τη Γαλλία.

Το θρυλικό "SAGAPO" είναι ένα από τα τραγούδια που άφησαν εποχή. Παρά το γεγονός ότι στην τελική κατάταξη έφτασε μόλις στην 17η θέση μέχρι σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένα των γιούροφανς. 

Σήμερα, εννέα χρόνια μετά το 2002 ο Μιχάλης Ρακιτζής δε δηλώνει μετανιωμένος για τη συμμετοχή του, πιστεύει όμως ότι η Γιουροβίζιον είναι για νέους καλλιτέχνες.





Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό του Σαββάτου:
1. Φινλανδία
2. Βοσνία Ερζεγοβίνη
3. Δανία
4. Λιθουανία
5. Ουγγαρία
6. Ιρλανδία
7. Σουηδία
8. Εσθονία
9. Ελλάδα
10.Ρωσία
11. Γαλλία
12. Ιταλία
13. Ελβετία
14. Ηνωμένο Βασίλειο
15. Μολδαβία
16. Γερμανία
17. Ρουμανία
18.  Αυστρία
19.  Αζερμπαϊτζάν
20.  Σλοβενία
21.  Ισλανδία
22.  Ισπανία
23.  Ουκρανία
24.  Σερβία
25.  Γεωργία


Πηγή: Real.gr