Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Λάρισα: Ιερείς κατηγορούνται για τοκογλυφία!

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας αναμένεται να οδηγηθούν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ιερείς, που συνελήφθησαν με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από σχετική καταγγελία 51χρονου ιερέα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας. Ο ιερέας είχε δανειστεί το τελευταίο τρίμηνο λόγω οικονομικών δυσχερειών το χρηματικό ποσό των ... 10.000 ευρώ από 28χρονο αλλοδαπό, εκδίδοντας για το λόγο αυτό συναλλαγματικές αξίας 37.000 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα, δεχόταν επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του και κατά της οικογένειας του από έναν 28χρονο, συνεργάτη του αλλοδαπού.

Σε συνεννόηση με τον παθόντα σχεδιάστηκε συνάντηση κατά την οποία οι δύο δράστες, αφού παρέλαβαν χρηματικό ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες ενεργούσαν για λογαριασμό 35χρονου ιερέα, με τον οποίο και συναντήθηκαν για να παραδώσουν το χρηματικό ποσό. Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέρος του χρηματικού ποσού θα παραλάμβανε ως δικαιούχος ένας άλλος 49χρονος ιερέας. Και οι δύο συνελήφθησαν επίσης για εκβίαση και τοκογλυφία.


Πηγή: Στη Φόρα