Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αίγιο: Το καλοκαίρι δημοπρατείται το αποχετευτικό - Ξεκίνησε η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού – αναπτυξιακού έργου για την Αιγιάλεια, το αποχετευτικό δίκτυο


Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκίνησε ήδη η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό από τον Ερινεό έως και Αιγείρα, σε συνδυασμό με το έργο της αναβάθμισης του ...
βιολογικού καθαρισμού, όπου και υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι.


 Ακολουθεί η διαδικασία για τη δημοπράτηση και των εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων των παραλιακών διαμερισμάτων του Δήμου και η ολοκλήρωση ταυτόχρονα του έργου. 


Πέραν του αποχετευτικού, τον δρόμο του έχει πάρει πλέον και το λιμάνι, καθώς μέσα στον μήνα, όπως δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, εγκαθίσταται ο εργολάβος για την επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου.


 Στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι και η οδική σύνδεση του λιμένα με την Νέα Εθνική Οδό, καθώς υπάρχει ώριμη μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο μπορεί να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


 Στο μέτωπο των απορριμμάτων, έντονος προβληματισμός επικρατεί στην δημοτική αρχή, όπως αυτή διατυπώθηκε με δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ του δημάρχου κ. Θεοδωρακόπουλου. 


Η διαδικασία της μεταφοράς «σκοντάφτει» στον Επίτροπο της Περιφέρειας για την έγκριση του κονδυλίου, ενώ το εργοστάσιο του Νομού «καρκινοβατεί»


Η δημοτική αρχή εξετάζει σοβαρά τη λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της αμερικανικής πρότασης για κατασκευή εργοστασίου με μηδενική συμμετοχή του Δήμου. Το μέγα ερώτημα είναι τι γίνεται στο μεσοδιάστημα. 


«Είναι στοίχημα ζωής για μένα» δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έθεσε επιτακτικά το θέμα στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, περιμένοντας απάντηση…




Πηγή: TheBest.gr
Share