Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έδεσαν άρρωστο κουτάβι σε φράχτη και το εγκατέλειψαν!!!

Έδεσαν άρρωστο κουτάβι σε φράχτη και το εγκατέλειψανΟ μικρός Flaky θα χρειαστεί μήνες φροντίδας για να ξανα αποκτήσει το τρίχωμα του αλλά και την υγεία του.
 Το μόλις 6 μηνών Staffordshire terrier είναι σχεδόν καραφλό αφού τον εγκατέλειψαν όταν αρρώστησε το δέρμα του αντί να τον φροντίσουν.
Το κουτάβι βρέθηκε δεμένο σε ένα φράχτη στο Δυτικό Yorkshire στην Αγγλία στις 16/5 και το έσωσε η φιλοζωϊκή RSPCA.

Ο μικρούλης έχει κάτι συνηθισμένο και για άτυχα αδέσποτα: δεμοδεκτική ψώρα. Είναι μία δερματική ασθένεια που προκαλούν οι ψύλλοι όταν δεν ... φροντίζουμε να βάζουμε φάρμακο αποπαρασίτωσης κάθε μήνα στο ζώο μας.

Όταν μείνει για καιρό χωρίς θεραπεία, η ψώρα προκαλεί πτώση του τριχώματος του ζώου και πληγές από το ξύσιμο.

Υπάρχουν πολλά στάδια της ψώρας και μερικά σκυλιά μπορεί να χάσουν απλά λίγο τρίχωμα όμως ο μικρός Flaky έμεινε καιρό χωρίς φάρμακα και έτσι κατέληξε να χάσει όλο το τρίχωμά του.

Τώρα παίρνει αντιβιοτικά αλλά και παυσίπονα ενώ τον κάνουν συχνά μπάνια με ειδικό σαμπουάν μέχρι να γίνει καλά.

Θα πάρει πολλούς μήνες να γίνει καλά αλλά οι εθελοντές ελπίζουν ότι όταν θα το καταφέρουν, θα βρουν και ένα τέλειο σπίτι να τον υιοθετήσει.

Παρόμοια περιστατικά αντιμετωπίζουν και οι ελληνικές φιλοζωϊκές οργανώσεις αφού τα αδέσποταπ ου εγκαταλείπουν κάποιοι, αμάθητα στο δρόμο, χωρίς φάρμακα αποπαρασίτωσης, αποκτούν ψύλλους και φτάνουν σε προχωρημένα στάδια ψώρας. 

Με πολύμηνες προσπάθειες όμως έχουμε δει ζώα να γίνονται πραγματικά κουκλιά και να υιοθετούνται επιτυχώς! 
Ζώα που κάποιοι δεν γυρνάνε να κοιτάξουν και λένε στα παιδιά τους'' μακριά, είναι άρρωστο''.

Πηγή: Adespoto.gr