Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αγγελος Κορωνιός: "Θα πάρει το Κύπελλο όποιος το θέλει περισσότερο"!

Απόλυτα ισορροπημένο βλέπει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ο Αγγελος Κορωνιός με δηλώσεις του στο pamesports.gr

Ο τεχνικός της ΑΕΚ επεσήμανε ότι το τρόπαιο θα το κατακτήσει η ομάδα που το θέλει περισσότερο, θα έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και θα εξουδετερώσει τα ατού της αντιπάλου της. 
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αγγελος Κορωνιός:

- Είναι κλισέ ότι στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν υπάρχει φαβορί. Συμφωνείτε;«Οπωσδήποτε. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες και είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον αντίπαλο του. Θα πάρει το κύπελλο η ομάδα που το θέλει περισσότερο, που θα επιβάλει τον ρυθμό της, που θα έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και θα καταφέρει να εξουδετερώσει τα ατού της άλλης».

- Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας θα παίξει ρόλο;«Δεν νομίζω ότι ο προπονητής και οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα μείνουν στην μεγάλη επιτυχία της Βαρκελώνης. Ξέρουν ότι αν το κάνουν κερδισμένος θα είναι ο Ολυμπιακός, όμως, είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως επίσης δεν έχει σημασία το ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και σε έναν τελικό, συνήθως όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Επαναλαμβάνω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο ποια ομάδα θέλει περισσότερο το κύπελλο και θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα.

- Από τεχνικής πλευράς ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το κλειδί του τελικού;«Οι προπονητές και οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, οπότε δεν περιμένω εκπλήξεις. Ο ένας έχει διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του άλλου, ξέρει ποια είναι τα ατού και ποιες οι αδυναμίες του. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόσθετο κίνητρο από την στιγμή που αποκλείστηκε στην Ευρωλίγκα, αλλά και επειδή θέλει να δώσει τέλος στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, όμως, αυτό είναι λογικό να δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του».


Πηγή: Real.gr