Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο τελικός της «ντροπής» στο υπουργικό - Δείτε τα βίντεο!

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. 

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή τα επεισόδια του σαββατοκύριακου στο ΟΑΚΑ διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης να εξαλείψει με κάθε τρόπο το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα. 

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι ήδη κλήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος από τον οποίο ζητήθηκε να θεσπιστεί ένα διαφορετικό πειθαρχικό δίκαιο από την ΕΠΟ. 

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε από τον κ. Πιλάβιο το νέο πειθαρχικό δίκαιο να ...

προβλέπει ένα μίνιμουμ ποινών για την πρόκληση επεισοδίων και επιπλέον εκτός από πρόστιμα να προβλέπονται ποινές όπως ο βαθμολογικός μηδενισμός των ομάδων, η αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και υποβιβασμός. 

Σε αντίθετη περίπτωση, είπε ο κ. Νικητιάδης, αν η ΕΠΟ δεν προχωρήσει στις εν λόγω αλλαγές, τότε θα κοπεί η χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ, την ΕΡΤ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς το ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο κ. Νικητιάδης είπε ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες σκοπεύει να καλέσει τους προέδρους των ομάδων που έχουν συμβάσεις γηπέδων με το κράτος και να τους ξεκαθαρίσει ότι με το παραμικρό επεισόδιο θα καταγγέλλεται η σύμβαση της ομάδας με το γήπεδο. 

Το ίδιο θα ισχύσει και για τις ομάδες που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τις νομαρχίες. Τέλος, ο κ. Νικητιάδης υποστήριξε ότι και η έρευνα από πλευράς Δικαιοσύνης εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Δείτε τι είπαν οι κύριοι Νικητιάδης και Πιλάβιος 






Η θέση της ΝΔ δια στόματος Γιάννη Ιωαννίδη 





Τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ άναψαν φωτιές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ 
Την ίδια ώρα, τα επεισόδια που έγιναν στο Κύπελλο Ελλάδας άναψαν νέες φωτιές εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου το κλίμα παραμένει τεταμένο. Πέντε κυβέρνητικοί βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών για τη ‘’βία, την διαπλοκή και τα χρέη των ομάδων της super league στο Δημόσιο’’ στην οποία κάνουν λόγο για κατάσταση που ‘’προκαλεί το δημόσιο αίσθημα’’. 

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές τονίζουν ότι τα χρέη των ομάδων που αγωνίζονται στη super league ανέρχονται στα 309 εκ ευρώ και επισημαίνουν :



‘’ Δεν μπορεί κανείς στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να κάνει επιχειρήσεις, να κερδίζουν κάποιοι χρήματα, να αμείβονται αθλητές, ιδιαίτερα ξένοι, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι ΠΑΕ όχι μόνο να μην πληρώνουν τις οφειλές του προς το Δημόσιο, αλλά κάποιες να απαιτούν από το Δημόσιο να καλύπτουν τις ζημιές τους από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία’’. 

Οι πέντε βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς τι σκοπεύουν να πράξουν για την πάταξη της βίας στα γήπεδα αλλά και αν σκοπεύουν να εισπράξουν τις ανείσπρακτες οφειλές από τις ΠΑΕ ΄ όταν την ίδια ώρα λαμβάνονται σκληρά μέτρα για να εισπραχτούν χρέη άλλων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και μικροοφειλετών’’. 



Οι πέντε βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χαρά Κεφαλίδου, Όλγα Ρενταρή – Τέντε και Παύλος Στασινός.


Πηγή: Real.gr
Share