Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Παγίδα των Τούρκων σε Μπουτάρη και ΠΑΟΚ!

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, δεν αρκέστηκε μόνον σε φιλοκεμαλικές δηλώσεις, αλλά αγνοώντας πρόσωπα και πράγματα και επιρρεπής στην τουρκική προπαγάνδα, διέπραξε γκάφα πρώτου μεγέθους.
Στο «Turkish Greek News», που δημοσιεύει πλήρες ρεπορτάζ των κινήσεων του κ. Μπουτάρη στην Τουρκία, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:...
 «Ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων της Λοζάννης Sefer Güvenç, πρότεινε τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ της ομάδας Samsunspor και ΠΑΟΚ. Ο φανατικός Παοκτσής (σημ.: λάθος πληροφόρηση ή έτσι τους είπε ο δήμαρχος;) Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για την πραγματοποίηση του αγώνα».
Τι δεν κατάλαβε ο δήμαρχος; Οι Τούρκοι, δεν πρότειναν ως αντίπαλο του ΠΑΟΚ κάποια από τις ισχυρές ομάδες, και μάλιστα της Πόλης αφού από εκεί έλκει ο ΠΑΟΚ την καταγωγή του, αλλά μια ομάδα της Σαμψούντας, την Samsunspor, που μόλις ανέβηκε στην Super Lig. Γιατί; Για δυο λόγους:
Διότι το γήπεδό της ονομάζεται «Στάδιο 19ης Μαΐου» και διότι στη Σαμψούντα πρωτοπάτησε το πόδι του ο Κεμάλ, όπου συνεργάστηκε με τον Τοπάλ Οσμάν για την εξολόθρευση των Ελλήνων. Κάθε χρόνο, στις 19 Μαΐου, που είναι εθνική γιορτή της τουρκικής νεολαίας, στεφανώνεται το Μνημείο του Τοπάλ Οσμάν, διότι έδιωξε τους Έλληνες.
Μ’ αυτήν την ομάδα, υποσχέθηκε ο κ. Μπουτάρης, ότι θα πείσει τον ΠΑΟΚ να αγωνιστεί, στο «Στάδιο 19ης Μαΐου». Κανείς δεν φέρνει αντίρρηση σε κινήσεις που έχουν σκοπό την άμβλυνση των αντιθέσεων των δύο λαών, ούτε στην προσέλκυση τουριστών στη Θεσσαλονίκη. Από αυτού του σημείου όμως, μέχρι να πέφτουμε στην παγίδα των Τούρκων και να νομιμοποιούμε τη σφαγή των Ποντίων, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, δεν έχει λόγο να αρνηθεί τη διεξαγωγή κάποιου αγώνα με τουρκική ομάδα, αλλά είναι βέβαιο ότι τώρα που τον πληροφορούμε για «τον λάκκο που έχει η φάβα», θα αρνηθεί να χρησιμοποιηθεί ως όργανο της τουρκικής προπαγάνδας, στέλνοντας την προσφυγική ομάδα της πόλης μας να αγνωνιστεί στο στάδιο της Σαμψούντας. Δεκάδες άλλες ομάδες έχει η Τουρκία.

Πηγή: voria.gr