Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αθήνα: Εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποδοκίμασαν τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες!

Τεταμένη είναι η κατάσταστη στο κέντρο της Αθήνας. Εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν φθάσει μέχρι την πόρτα της Βουλής, όπου απειλούν ότι θα εισβάλλουν μέσα στο κτίριο.

Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι, την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκοταν στην οδό Βαλαωρίτου ομάδα νεαρών εντόπισε σε μία καφετέρια τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο και τον αποδοκίμασε ενώ του πέταξε ένα παπούτσι.
Ωστόσο, ένταση επικράτησε και νωρίτερα, όταν οι εργαζόμενοι που βρίσκοταν στην Βουκουρεστίου προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Παρά την έντονη βροχή περίπου 300 εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την Βουλή, ενώ αναμένεται να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα πορευτούν μέσα από τα στενά του Κολωνακίου, καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την Βασ. Σοφίας.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, αντιδρώντας στη διεύρυνση του ωραρίου των δημόσιων υπαλλήλων.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε Δήμους και οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν σήμερα νέα 24ωρη απεργία.
Όπως τονίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, "η διάταξη θα οδηγήσει σε μετατροπή των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών σε «parking» παιδιών και θα καταργήσει τον Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα τους.
Με την 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά και στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων σε άλλους ΟΤΑ ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
Παράλληλα ζητεί να αποσυρθεί και η διάταξη που αφορά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Κλειστό το κέντρο

Κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: NewsBomb.gr