Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κρήτη: Χιλιάδες 'Αγανακτισμένοι' στις πλατείες- Γεμάτη και η πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο!

Πιάτσα Ντουόμο στο Μιλάνο, Σαν Ζελιζέ στο Παρίσι, Σύνταγμα στην Αθήνα και άλλες 100 πόλεις σε μια ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία.

Συνεπείς στο ευρωπαϊκό ραντεβού τους κατέφθασαν στις 6 χθες  το απόγευμα στο Σύνταγμα όλο και περισσότεροι "Αγανακτισμένοι" πολίτες, κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, σε μία συγκέντρωση που φαίνεται ότι ...
θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Στο μεταξύ, όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα προχώρησαν σε αυτοοργάνωση. Συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, μέχρι και σχεδιασμό του χώρου, ενώ οι σκηνές σήμερα είναι περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες.

Κεντρικό σύνθημα "Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι". Μέχρι και καλλιτεχνικά δρώμενα προβλέπει το πρόγραμμα. Σήμερα, ωστόσο, αυξήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα.

Και στο Ηράκλειο, όμως, νέοι και νέες αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας κατέβηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και διαδήλωσαν ενάντια στην οικονομική πολιτική του μνημονίου.

Κάθε ρεκόρ, βέβαια, έσπασε η συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες θυμωμένους.. πολίτες.

Πηγή: CretaLive.gr