Αντικείμενο της συνάντησης είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσημη ενημέρωση του κ.Παπούλια για το περιεχόμενο των χθεσινών συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και εκείνη γύρω από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Όσο για το ...δημοψήφισμα που μπήκε αίφνης ξανά χθες στο τραπέζι, μετά από σχετική εισήγηση-πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, διαψεύδεται ότι θα τεθεί στο τραπέζι της σημερινής συζήτησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μια και 'τίποτα ειδικό δεν έχει αποφασιστεί'.
Πάντως, ήδη από το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός έχει εντάξει την ιδέα του δημοψηφίσματος ως 'γενική θεώρηση' στον σχεδιασμό του (όπως σας έχει σχετικώς ενημερώσει η "iefimerida"), εφόσον κριθεί απαραίτητο στα πλαίσια της διαβούλευσης για μεγάλες αλλαγές, σε θεσμικό ή και συνταγματικό επίπεδο.
Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός πετάει για το Παρίσι και τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ, με τη δική του 'τρόικα', Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Δρούτσα και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κατά την 24ωρη παραμονή του εκεί, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, αλλά και στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Οργανισμού, ενώ θα παρέμβει σε συζήτηση με θέμα «Ξεπερνώντας την καταιγίδα – Μαθήματα από τους ηγέτες» και θα παρακαθίσει στο δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων ηγετών.
Χωρίς ακόμα να έχει προγραμματιστεί κάποια επίσημη συνάντησή του, δεν αποκλείεται να έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες τόσο με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (με τον οποίο επιχειρήθηκε να κλειστεί ραντεβού όλο το προηγούμενο διάστημα), όσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μερκελ και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.
Εφόσον παραβρεθούν στη Σύνοδο, θα επιχειρηθεί να δει και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών, το όνομα της οποίας 'παίζει' και για την ηγεσία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Εντωμεταξύ, τα σενάρια εκλογών που 'φούντωσαν' χθες το πρωί, όταν άφησε ανοιχτό σχετικό ενδεχόμενο ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση και αναζωπυρώθηκαν από τους συνεργάτες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (που μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, διαβεβαίωναν ότι δεν έκλεισε το θέμα, επιφυλασσόμενος να συνυπολογίσει το κλίμα τις επόμενες ημέρες και να αποφασίσει σχετικά) επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει θέμα εκλογών, σημειώνοντας με νόημα πως «ο πρόεδρος θα πέσει από τη Βουλή».
"Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές", διεμήνυσε μιλώντας στον Real FM και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,επικαλούμενος τα χρήματα που 'φτάνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου'.Εντωμεταξύ, αύριο Πέμπτη, οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν και πάλι στη Βουλή κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών επί της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.
Την κυβέρνηση απασχολεί ακόμα η 'αντιμνημονιακή' στάση 'πράσινων' βουλευτών, χθες, όταν 'ξέσπασαν' ακούγοντας τον κ.Στουρνάρα να τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων στη Βουλή.
«Λέμε 'όχι' στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» είπε ο Μιχάλης Τζελέπης, ενώ ότι «δεν είναι προς όφελος των πολιτών και του κράτους να τα δίνουμε όλα στον ιδιώτη», υπερθεμάτισε ο Νίκος Τσώνης. Τέλος την 'απειλή' αντάρτικου, συντήρησε ο Νίκος Σαλαγιάννης, σημειώνοντας ότι «το μνημόνιο δεν ήξερε τι ήθελε» και πως θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαπραγμάτευση ή αναθεώρηση.
Πηγή: iefimerida.gr