Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΛΑΝΤΕΝ:Εντοπισμός μέσω Γκουαντάναμο,και η "γυναίκα ανθρώπινη ασπίδα" που σκοτώθηκε στην επιχείρηση!

Οι λεπτομέρειες για τον εντοπισμό του Λάντεν ,την επιχείρηση εναντίον του και την εκτέλεσή του ,έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Τώρα αποκαλύπτεται ότι και μία γυναίκα έπεσε νεκρή στη διάρκεια της μάχης. Την χρησιμοποίησαν οι άνδρες του Λάντεν, ως ανθρώπινη ασπίδα!
Η άκρη του νήματος για να φθάσουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στον Οσάμα Μπιν Λάντεν,ήταν ένας έμπιστος αγγελιοφόρος του. Τουλάχιτον δύο χρόνια προσπαθούσαν να τον ...

εντοπίσουν.Τα κατάφεραν οκτώ μήνες πριν όταν περιόρισαν τη περιοχή στην οποία κινείται σε μία περίμετρο 35 χιλιομέτρων .Μια περιοχή που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Ισλαμαμπάντ. Αυτός τους οδήγησε στο οίκημα όπου τα ξημερώματα ,άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων εισέβαλαν και εκτέλεσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. το γιό του και άνδρες του τρομοκράτη-φόβητρο.

Οι μυστικοί πράκτορες που έφθασαν στο οίκημα,οκτώ μήνες πριν κατάλαβαν αμέσως ότι κάποιος που τρέμει για την ασφάλειά του ζει σ΄ αυτό.


Για σχεδόν μια δεκαετία, οι αμερικανικές στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών κυνηγούσαν το φάντασμα του Μπιν Λάντεν μέσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Το κλειδί στην υπόθεση ήρθε από το Γκουαντάναμο της Κούβας!

Ένας από τους κρατούμενους ανακρινόμενος έδωσε το όνομα του έμπιστου συνεργάτη του Λάντεν. Το πρόβλημα ήταν ότι αυτό ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε. Όμως είχε γίνει η αρχή.
Ο Λάντεν διατηρούσε επαφή με τον έξω κόσμο μέσω των αγγελιοφόρων του. Δεν χρησιμοποιούσε κινητά ,υπολογιστές,οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό του μέσω δορυφόρων ή άλλων τεχνολογικών μέσων που έχουν στη διαθεσή τους οι αμερικανοί. Οι μυστικοί πράκτορες ήξεραν ότι για να τον εντοπίσουν έπρεπε να βρουν τον αγγελιοφόρο.

Σύντομα έμαθα ότι ήταν ένας από τους προστατευόμενους του Χαλίντ Σαίκ Μοχάμετ που έχει δηλώσει εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτέμβρίου.
Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσαν το βράδυ της Κυριακής ότι τελικά έμαθαν το πραγματικό όνομα του αγγελιοφόρου πριν από τέσσερα χρόνια αλλά μόλις τη τελευταία διετία μπόρεσαν να προσδιορίσουν την περιοχή που δρούσε.
Τον περασμένο Αύγουστο, έγινε αυτό που περίμεναν τόσα χρόνια οι αμερικανοί. Τον εντόπισαν στη πόλη Abbottabad, μια μεσαίου μεγέθους πόλη μία ώρα οδικώς βόρεια από το Ισλαμαμπάντ.

Οι αναλυτές της CIA άρχισαν να εξετάζουν δορυφορικές φωτογραφίες και ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε ότι το Σεπτέμβριο η CIA είχε πειστεί ότι υπήρχε "ισχυρή πιθανότητα" ο Μπιν Λάντεν να κρύβεται εκεί .

Ο Μπιν Λάντεν δεν βρισκόταν σε κάποιο σπήλαιο στα βουνά όπως έλεγαν οι φήμες και ο θρύλος.Κρυβόταν σ΄ ένα οίκημα στις παρυφές της πόλης, που βρίσκεται στον επιβλητικό λόφο και ήταν περιτριγυρισμένος από ένα φράχτη με συρματοπλέγματα που ξεπερνούσε τα 15 μέτρα.
Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε σε 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά δεν είχε ούτε ένα τηλέφωνο ούτε μια σύνδεση στο Internet. Οι κάτοικοί του ήταν τόσο ανήσυχοι για την ασφάλεια του που έκαιγαν τα σκουπίδια τους.
Αμερικανοί αναλυτές πιστεύουν ότι το τριώροφο οίκημα χτίστηκε το 2005, και είχε σχεδιαστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό της “εξαφάνισης” του Μπιν Λάντεν.

Στις 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Ομπάμα πραγματοποίησε την πρώτη από τις πέντε συναντήσεις γι΄ αυτό το θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας.Τη περασμένη Παρασκευή ,έγινε η τελευταί σύσκεψη.Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κι έφυγε για την Αλαμπάμα.Είχε εγκρίνει το σχέδιο της επιχείρησης .Το Πακιστάν είχε μείνει έξω απ΄ αυτό.







ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΝΕ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
Έτσι η μικρή ομάδα Αμερικανών στρατιωτικών και μυστικοί πράκτορες με τέσσερα ελικόπτερα έκαναν την επίθεση στο οίκημα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δίνουν λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την επιδρομή. Το βέβαιο είναι ότι ο Λάντεν προσπάθησε να αντισταθεί ,όπως και οι άνδρες του. Έγινε μάχη που κράτησε αρκετά λεπτά. Συνολικά 40 λεπτά κράτησε όλη η επιχείρηση. 
Όταν οι πυροβολισμοί σταμάτησαν ο Μπιν Λάντεν ,ο γιός του κι άλλοι δύο άνδρες,είχαν πέσει νεκροί. Νεκροί και μία γυναίκα,την οποία ένας από τους τρομοκράτες προσπάθησε να χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινη ασπίδα.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες πήραν το σώμα του Μπιν Λάντεν και το φόρτωσαν σ΄ ένα από τα τρία πλέον ελικοπτερα πο είχαν απομεινει,γιατί το ένα υπέστη βλάβη,οπως λένε οι αμερικανοί.

Στις 15.50 ώρα ΗΠΑ (περασμένα μεσάνυχτα για την Ελλάδα),τη Κυριακή ο Πρόεδρος Ομπάμα έμαθε ότι η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Σύμφωνα πάντα με αμερικανικές πηγές το ελικόπτερο με τη σορό του Λάντεν πέταξε για το Αφγανιστάν. Που κατέληξε κανείς δεν το ξέρει.





Πηγή: OnAlert.gr
Share