Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ζάκυνθος: "Εντυπωσίασαν οι αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας - Δείτε φωτογραφίες!

Ένα ξεχωριστό απόγευμα ιππικής δεξιοτεχνίας διοργάνωσε χθες το απόγευμα στην πλατεία Σολωμού ο νεοσύστατος “Ιππικός Σύλλογος Ζακύνθου”, δίνοντας το πρώτο στίγμα του στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του νησιού μας.

Οι οικογένειες της τοπικής κοινωνίας μας που επί πάρα πολλά χρόνια δραστηριοποιούνται στον τομέα των αλόγων χωρίς φανφάρες και δελτία τύπου, σεμνά και αθόρυβα προχώρησαν στη σύσταση του συλλόγου “Ο Άγιος Γεώργιος με στόχο και σκοπό όχι μόνο να ... συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα αλλά μέσω της διοργάνωσης επιδείξεων να προχωρήσουν στην ανάδειξη των Ζακυνθινής φυλής αλόγων δίνοντας βάρος στο άλογο και τις ικανότητές του και όχι στον αναβάτη.

Εντυθπωσίασαν τους πάντες και τα πάντα. Παρέλασαν, ανέπτυξαν τις ιδιομορφίες της τοπική φυλής αλόγων και απέδειξαν ότι είναι διαδεδομένη όχι μόνο σε άλλες περιοχές αλλά και στο εξωτερικό αφού παράγει άλογα του ιπποδρόμου, αλλά και άλογα επίδειξης.

Παράλληλα, να προβάλλουν το νησί μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού οι τουρίστες που παρακολούθησαν το θέαμα έμειναν έκπληκτοι.
Το παρών έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσιριγώτης και η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ντενίζ Πυριόχου.