Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος:"Να ενεργοποιηθούν τα τηλεφωνικά ραντεβού στο ΙΚΑ Αιγίου"!

ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΩΝ...ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ 
 
"Δυσάρεστη και καθημερινά ανυπόφορη" χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Υγειονομική και Διοικητική Υπηρεσία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αιγίου, ο Α' Επιλαχών  Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που γίνεται όλο και πιο πολύ αποδέκτης εκατοντάδων παραπόνων ασφαλισμένων της ευρύτερης περιοχής του Αιγίου, οι οποίοι δεινοπαθούν προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε χρόνο που θέλουν ή που πρέπει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της τοπικής διοίκησης αλλά και του ιατρικού-διοικητικού προσωπικού.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, που πρόσφατα είχε επισκεφθεί το σύγχρονο και μεγάλο κτίτριο του ΙΚΑ Αιγίου, με κλιμάκιο της ΝΔ, επανέρχεται σήμερα για να ...καταγγείλει ευθέως την ανυπαρξία γόνιμης στρατηγικής από την Κεντρική Διοίκηση του φορέα, με το πρώτο σχόλιο, "νομίζουν πως επειδή μια υπηρεσία απέκτησε ευρύχωρα γραφεία είναι και αποδοτική στέγη, έλυσαν το πρόβλημα μάλλον για τα μάτια του κόσμου",  καυτηριάζοντας  τις πρακτικές εγκατάλειψης του Αιγίου, την ώρα που σχεδιάζουν την υπερσυγκέντρωση  εκεί όλων των υπηρεσιών της Αιγιάλειας από Αιγείρα μέχρι και Καμάρες.

Ο Αχαιός πολιτικός κάνει λόγο για "δυσεύρετα εισιτήρια εξέτασης από γιατρούς και μάλιστα από νωρίς το πρωί, τα οποία είτε χάνονται ως δια μαγείας, είτε η υπερφόρτωση των ιατρών δυσχεραίνει το έργο τους". Επιπλέον κατακρίνει τη διοίκηση της Αθήνας αφού εδώ και μήνες πολλούς, παρά τις εκκλήσεις του τοπικού Διευθυντή, δεν ενεργοποιείται η υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού, με αναπόφευκτες τις αναμονές και την προστριβές για την προτεραιότητα των ασθενών.

Ακόμα το ΙΚΑ πάσχει από την έλλειψη γιατρών στις ειδικότητες Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Ακτινολόγου Νευρολόγου και Ουρολόγου, κάτι που μεγαλώνει την δυσκολία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων σ έναν φορέα, που πληρώνουν μεν εισφορές ως εργαζόμενοι επί χρόνια, αλλά δυστυχώς το Κράτος δεν κάνει κάτι για να τους ανταποδώσει με την παροχή καλών και άνετων υπηρεσιών.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θυμίζει δε, πως πρόσφατα στο Αίγιο ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης, μίλησε για "πολυδύναμο ΙΚΑ στην Αιγιάλεια με ενίσχυση μέσων και προσωπικού για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι, αλλά φαίνεται πως μόνο το τραπέζωμά του από το δήμο έμεινε για να θυμόμαστε κάτι από το κυβερνητικό στέλεχος".

Στην δήλωσή του ο επ. Βουλευτής της ΝΔ, καταλήγει:

"Η κυβέρνηση καθίσταται ανίκανη ν' αντιμετωπίσει απλά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών.Συρρικνώνει υπηρεσίες και δημιουργεί μεγαλύτερες χωρίς υποδομές και προσωπικό. Ο κόσμος πληρώνει και θέλει να του παρέχεται ότι δικαιούται. Διαλύουν ότι βρήκαν και μνημονιακά σκεπτόμενοι, με την αμέλειά τους, βάλθηκαν να "πεθάνουν" κι όσους αντέξουν την πείνα και τη φτώχεια που έφεραν. 

Και καλά ...λεφτά δεν υπάρχουν, λίγη τσίπα για την υγεία του πολίτη, ούτε αυτή δεν υπολογίζουν, βάλλοντας αποδιοργανωτικά κατά νοσοκομείων, ΙΚΑ και άλλων νευραλγικών φορέων".