Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Χτυπημένη σκυλίτσα καταδικασμένη να πεθάνει αργά - Δείτε ΣΚΛΗΡΕΣ φωτογραφίες και βίντεο!

Θεσ/κη: Χτυπημένη σκυλίτσα καταδικασμένη να πεθάνει αργάΣήμερα το μεσημέρι ειδοποίησαν το Καταφύγιο Ζώων της Θεσ/κης και την κ Χατζημανώλη για ένα σκυλάκι που ήταν χτυπημένο εδώ και δύο μέρες στα πρώτα φανάρια των Λαγυνών, δίπλα στα αυτοκίνητα που περνούσαν.


 Ήταν ένα θηλυκό ημίαιμο, μεσαίου μεγέθους που μάλιστα το νομίσανε για πεθαμένο όταν το πλησιάσανε.


Η εικόνα του τραγική....
αίματα ξεραμένα κάτω, δεν αντιδρούσε καθόλου, φαινόταν σπασμένο το ένα πόδι, πάνω στην άσφαλτο με τον ήλιο να καίει ίσως είχε πάθει και θερμοπληξία. Σε απόσταση ενός μέτρου ένα μπώλ με φαγητό αλλά όποιος το άφησε δεν σκέφθηκε καν να την τραβήξει σε ένα μέρος με σκιά, μακριά από τα αυτοκίνητα που περνούσαν δίπλα της.Αυτό που τους ανησυχούσε περισσότερο ήταν ο τρόπος που ανέπνεε και φοβηθήκανε για διαφραγματοκήλη ή πνευμοθώρακα.

Αμέσως την βάλανε στο αυτοκίνητο και κατευθείαν μεταφέρθηκε στην Χειρουργιγκή του ΑΠΘ, όπου δέχθηκαν να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες παρά το ότι η κλινική είχε κλείσει.

Μιά ομάδα 6-7 γιατρών και ειδικευόμενων, έπεσε κυριολεκτικά επάνω της, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή και αυτό αποδείχθηκε σωτήριο για την Hiliana γιατί πράγματι είχε πνευμοθώρακα και της αφαίρεσαν επειγόντως μεγάλη ποσότητα αέρα με σύριγγα, γεγονός που την ανακούφισε αμέσως.

Η πρώτη πρόχειρη εξέταση έδειξε 2 σπασμένα πόδια , το ένα σε δύο σημεία, ένα πίσω χωρίς αισθητικότητα και ένα μάλλον χωρίς πρόβλημα και επίσης χτυπημένο και σε χάλια κατάσταση το δεξί μάτι. Υπάρχουν εκτεταμένα και βαθειά τραύματα αλλά αν όλα πάνε καλά απόψε, αύριο θα γίνει εκτενέστερη εξέταση και θα αξιολογηθεί η συνολική κατάστασή της.


Άλλο ένα θύμα της ασφάλτου. Άλλος ένας ανεγκέφαλος οδηγός που χτυπά ένα ζώο άθελα του, θέλουμε να ελπίζουμε και δεν έχει την ευαισθησία να σταματήσει να δει αν ζει ακόμα και να το μεταφέρει ως οφείλει σε κτηνίατρο!!!!!Μα και κάθε διερχόμενο όχημα είναι υπεύθυνο, που δεν σταμάτησαν, δεν ενδιαφέρθηκαν...Ακόμα και πτώμα να είναι, κανείς δεν ασχολείται, έστω να περισυλλεχθεί; Κι όμως , η Ηλιάνα ζούσε ακόμα!!!


Προσοχή, ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟ:
Θεσ/κη: Χτυπημένη σκυλίτσα καταδικασμένη να πεθάνει αργά

Ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους όλη την ομάδα του ΑΠΘ που την βοήθησε και ασχολήθηκε τόσες ώρες μαζί της για να έχει η Hiliana μιά ελπίδα ζωής.

Αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε ή και να υιοθετήσετε την Hiliana ίσως όταν γίνει καλά και είναι σε θέση επικοινωνήστε με το καταφύγιο.



Πηγή: Adespoto.gr