Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Είναι αυτή η πέτρα του σκανδάλου με τον Στρος Καν; - Δείτε τα βίντεο!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία, η οποία σύμφωνα με γαλλική ιστοσελίδα, απεικονίζει την καμαριέρα, χωρίς εμείς να είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε.

Η γαλλική ιστοσελίδα hellocotton.fr δημοσιεύει την φωτογραφία με τον τίτλο: "Ophelia Famotidina: la photo de la présumée victime de DSK! (Η φωτογραφία του φερόμενου ως θύματος του Στρος Καν!)





Στις σκληρές φυλακές Ράικερς ο Στρος Καν

Σε κελί 3,5x4 μέτρα στις φυλακές Ράικερς που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο La Guardia και «φιλοξενεί» κυρίως μέλη συμμοριών και σκληρούς κακοποιούς, οδηγήθηκε ο Στρος Καν. Για λόγους ασφαλείας ο Στρος-Καν θα κρατείται σε κελί μόνος του, όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι.

Το συγκρότημα φυλακών είναι σκηνικό ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, ενώ σ’ αυτό μεταφέρονται κατηγορούμενοι για κακουργήματα.

Η φυλακή Ράικερς βρίσκεται στο East River κοντά στο αεροδρόμιο LaGuardia, ανάμεσα στο Queens και το Bronx. Είναι μια χαοτική μάζα από κελιά, καθώς σ’ αυτά κρατούνται περισσότεροι από 11.000 κατηγορούμενοι, από τους οποίους αρκετοί περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 10 χωριστές φυλακές, όπου οι κρατούμενοι είναι διαχωρισμένοι ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους. Κάποιοι χαμηλής επικινδυνότητας φυλακισμένοι μοιράζονται το κελί τους με δεκάδες άλλα άτομα, ενώ άλλοι συνωστίζονται σε κοιτώνες με 50 κρεβάτια.

Ο Στρος-Καν, ωστόσο, θα κρατηθεί μόνος του και ο σκοπός δεν είναι να τον απομονώσουν από κάθε ανθρώπινη επαφή, αλλά να τον προστατεύσουν λόγω της πολιτικής θέσης του, όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι, οι οποίοι δήλωσαν στο Reuters ότι το κελί του θα είναι 3,35x4 μέτρα. Αν και δεν θα παραμένει όλες τις ώρες στο κελί του, θα συνοδεύεται από έναν φρουρό στους εξωτερικούς χώρους. 

Όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον οι συνθήκες κράτησης και η ρουτίνα του Στρος-Καν  θα είναι παρόμοιες με αυτές όλων των υπόλοιπων κρατουμένων. Θα ξυπνά στις 6 το πρωί, ενώ τα φώτα θα σβήνουν γύρω στις 23.00. Τα γεύματά του θα περιλαμβάνουν σάντουιτς γαλοπούλας, λαχανικά και μερικές φέτες ψωμί.

Νωρίτερα, η δικαστής είχε αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και απόπειρας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου διέμενε.



Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση. Αν η δικαστής επιμείνει στην απόφαση, τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ράικερς καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τι λέει ο αδερφός της καμαριέρας
Ο αδερφός της ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε η καμαριέρα που δέχθηκε επίθεση από τον Στρος-Καν. 

«Κάποιος μου έκανε κάτι πάρα πολύ κακό», του είπε κλαίγοντας ασταμάτητα. Σε αποκλειστική τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε ο άνδρας στην Daily Mail (Mail Online), δήλωσε ότι η αδερφή του, του εξιστόρησε τι συνέβη κι εκείνος τι συμβούλευσε να μην μιλήσει σε κανέναν, ενώ αμέσως επικοινώνησε με δικηγόρο να την εκπροσωπήσει: «Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται κάπου που είναι πολύ ασφαλής». 

Ο 43χρονος άνδρας συμπλήρωσε: «Καμία οικογένεια δεν πρέπει να περνάει μια τέτοια περιπέτεια! Είναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα που είναι απλώς ένα θύμα. Είναι μια υπέροχη γυναίκα από την Αφρική που απλώς θέλει να δουλεύει σκληρά. Την αγαπώ, είναι η μικρή μου αδελφή και τώρα που είχε την ευκαιρία να μιλήσει με δικηγόρο αισθάνεται πολύ καλύτερα».

Ο ίδιος είναι διευθυντής σε εστιατόριο στο Χάρλεμ. Η καταγωγή τους φημολογείται ότι είναι είτε από τη Γουινέα είτε από την Γκάνα.

«Θα ήθελα να δω τον Στρος-Καν να δικάζεται αν δηλώσει ‘αθώος’. Εμπιστεύομαι το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης και θα το αφήσω να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Θέλω να τον δω να αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί». 

Συνήγοροι Στρος Καν: «Δεν ήταν βίαιη συνεύρεση» 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος Καν άφησαν να εννοηθούν ότι ενδεχομένως να υπήρξε επαφή, αλλά χωρίς εξαναγκασμό.

Η επίμαχη δήλωση, που άναψε φωτιές, δημοσιεύεται στην εφημερίδα New York Post.

TΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον Στρος Καν, όπως μετεδωσε το ABC NEWS«Ο κατηγορούμενος ενεπλάκη σε στοματική και παρά φύση σεξουαλική πράξη με άλλο άτομο, παρά τη θέλησή του. Προσπάθησε να προχωρήσει σε σεξουαλική πράξη. Υπέβαλε το άλλο άτομο σε σεξουαλική επαφή παρά τη θέλησή του. Επίτηδες άγγιξε σημεία του σώματός του, με σκοπό να το κακοποιήσει και να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες» 

1) Εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά Πρώτου Βαθμού
2) Απόπειρα βιασμού Πρώτου Βαθμού
3) Σεξουαλική παρενόχληση 1ου Βαθμού
4) Άνομη κράτηση 2ου Βαθμού
5) Σεξουαλική παρενόχληση 3ου Βαθμού
6) Υποχρεωτικό άγγιγμα 



Οι κατήγοροί του ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δικαιώνουν τους ισχυρισμούς της καμαριέρας, ενώ δήλωσαν ότι φοβούνται μία υπόθεση α λα Ρομάν Πολάνσκι με τον Στρος Καν να φεύγει στο Παρίσι, καθώς «θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρός άνδρας, που έχει τα μέσα να διαφύγει αεροπορικώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
 


Εμφανώς καταβεβλημένος, αξύριστος, με ένα μπλε σκούρο μπουφάν, που φορούσε από την Κυριακή, παρέμεινε σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. 



Η παρουσία του δεν θύμιζε σε τίποτα το μέχρι πρότινος «φαβορί» των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Ήδη τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για το τέλος της πολιτικής καριέρας του Ντομινίκ Στρος Καν. 


Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι δεν εγκατέλειψε άρον άρον το ξενοδοχείο και ότι την ώρα της καταγγελίας γευμάτιζε σε εστιατόριο με φιλικό του πρόσωπο, το οποίο θα καταθέσει υπέρ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες του ξενοδοχείου κατέγραψαν την αποχώρηση του γενικού διευθυντή του Δ.Ν.Τ. στις 12.38. Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι η απόπειρα έγινε στις 13.00, ενώ ώρες αργότερα ανέφερε ότι από τις καταθέσεις προκύπτει πως η επίθεση έγινε στις 12.00. 
 

Πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές τονίζουν ότι δεν βρέθηκαν αμυχές στο σώμα του Στρος Καν και της καμαριέρας.

32χρονη µητέρα από την Αφρική 
Αφρικανή µετανάστρια στις ΗΠΑ είναι η καµαριέρα που κατήγγειλε την απόπειρα βιασµού της από τον Ντοµινίκ Στρος - Καν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η 32χρονη, που προέρχεται από τη Γουινέα ή τη Σενεγάλη, τον αναγνώρισε στο αστυνοµικό τµήµα όπου µεταφέρθηκε µε κλειστό βαν και καλυµµένη µε κουβέρτα. «Είναι χαµηλών τόνων και φιλική», περιέγραψε συνάδελφός της σε εφηµερίδα. «Αυτή τη στιγµή βρίσκεται σε κατάσταση σοκ». Ζει στο Μπρονξ και έχει µια 10χρονη κόρη.