Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μολάοι Λακωνίας: Τρώγλη η μαθητική εστία - Έμειναν τον χειμώνα μαθητές που πηγαίνουν σχολείο!

Εικόνες ντροπής συνθέτουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Μαθητική Εστία Μολάων: σπασμένα παράθυρα πρόχειρα μπαλωμένα με χαρτόνια να μπάζουν κρύο από παντού το χειμώνα, ελλιπής θέρμανση, κατεστραμμένα θερμαντικά σώματα, κολλημένα στους τοίχους χωρίς καμία προμελέτη, σπασμένες ντουλάπες κ.α.
Η άθλια αυτή εικόνα που εμφανίζουν οι εγκαταστάσεις που διαμένουν μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές όπως π.χ. το Κυπαρίσσι, οι οποίοι σπουδάζουν στα ...
σχολεία της πόλης, συζητήθηκε στη βουλή.
Κατά τη συζήτηση, παρουσία της Υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζει η Μαθητική Εστία των Μολάων, τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των νεαρών μαθητών, καθώς και τις δίκαιες αντιδράσεις αλλά και τη φωνή αγανάκτησης που εκφράζουν οι γονείς των μαθητών καθώς και η τοπική κοινωνία.
Ο  κ. Δαβάκης τόνισε στην Υπουργό ότι τα παιδιά που φοιτούν και διαμένουν στη συγκεκριμένη μαθητική εστία δεν αποτελούν παιδιά ενός «κατώτερου θεού»
Η κ. Χριστοφιλοπούλου δεσμεύθηκε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες διαμονής των νεαρών μαθητών.
Επίσης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την διοίκηση του Ε.Ι.Ν προς την οποία έχει δώσει σαφείς οδηγίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, προσπαθώντας παράλληλα να γίνει και η απαιτούμενη από τις δημοσιονομικές συνθήκες εξοικονόμηση πόρων.

Πηγή:moriasnow.gr