Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«Αγανακτισμένοι» για τρίτη μέρα, σε Λευκό Πύργο και Σύνταγμα!

Παρά την μειωμένη προσέλευση που παρατηρήθηκε αρχικά σήμερα στην πλατεία του Λευκού Πύργου εξαιτίας και του ψιλόβροχου, οι «Αγανακτισμένοι» δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν στο καθημερινό ειρηνικό ραντεβού τους. 

Παρακινούσαν, μάλιστα, και όσους προτίμησαν τα καφέ της παραλίας από το...
στίβο της διαμαρτυρίας, να κινητοποιηθούν, με θετικά αποτελέσματα το βράδυ.
Στον Λευκό Πύργο, συνεχίστηκαν και σήμερα από «Αγανακτισμένους» οι λαϊκές συνελεύσεις, η αυτοοργάνωση, με το στήσιμο σκηνών, τη δημιουργία επιτροπών για το συντονισμό και την καθαριότητα, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Μάλιστα, για αύριο πέρασε η πρόταση για πορεία με ποδήλατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τους... Αγανακτισμένους Ποδηλάτες.

Στην Αθήνα

Παρά τον ακατάλληλο καιρό και στην Αθήνα, το Σύνταγμα είναι και απόψε γεμάτο από «Αγανακτισμένους» πολίτες, που διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αυτή τη φορά αλά... αργεντίνικα. 

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους έχουν συρρεύσει στο Σύνταγμα κρατώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά, παραπέμποντας στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001, όταν με την «παρέμβαση» του ΔΝΤ, πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.


Μεταξύ τους δεν παρέλειψε μάλιστα να βρεθεί κι ένα ζευγάρι νεονύμφων, που επέλεξε να ξεκινήσει τον έγγαμο βίο με... αγανάκτηση.

Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έκλεισαν την οδό Αμαλίας, έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης. Αρκετοί, δε, από αυτούς δήλωσαν διατεθειμένοι να περάσουν τη νύχτα τους στον δρόμο και μάλιστα, σε αντίσκηνα, που φρόντισαν εγκαίρως να στήσουν στο Σύνταγμα.


Πηγή: agelioforos.gr